Presentatie Dolpension

De Rotterdamse Dunya Poëzieprijs bestaat sinds 1989. De jury van de meest recente editie (dichter Mustafa Stitou, dichter-vertaler Jana Beranová en schrijver-criticus Michiel van Kempen) koos vijf winnaars. Van Kempen maakte een selectie van hun werk en verzorgde de eindredactie. De Rotterdamse uitgeverij Bèta Imaginations heeft de vormgeving en productie van het boek in handen genomen.

Na een korte voorpresentatie tijdens het Lezersfeest in Rotterdam, op 8 november j.l., presenteren organisator, samensteller, uitgever en dichters op 11 december het fraai vormgegeven resultaat van hun samenwerking.

Het programma wordt gepresenteerd door dichter Erik Menkveld en is gevuld met een inleiding van Michiel van Kempen, voordrachten van de dichters en muziek van de Chileense troubadour Carlos Aguilar, die onder meer enkele liederen op basis van poëzie van Pablo Neruda ten gehore brengt. 

Presentatie Het Dolpension van de hemel, m.m.v. Carlos Aguilar, Martijn Benders, Harold de Boer, Joris Denoo, Chitra Gajadin (o.v.), Michiel van Kempen, Erik Menkveld en Thomas Möhlmann. Op donderdag 11 december 2003, vanaf 20.30 uur in Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam. Gratis toegang.

Het Dolpension van de hemel (ISBN 90 75961 26X) is in alle boekhandels te vinden of bestellen. Voor meer informatie over de bloemlezing en de Dunya Poëzieprijs: http://www.dunya.nl/ – http://www.dunya.nl/

(Bron: Dunya/tm)

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer