Presentatie Dolpension

De Rotterdamse Dunya Poëzieprijs bestaat sinds 1989. De jury van de meest recente editie (dichter Mustafa Stitou, dichter-vertaler Jana Beranová en schrijver-criticus Michiel van Kempen) koos vijf winnaars. Van Kempen maakte een selectie van hun werk en verzorgde de eindredactie. De Rotterdamse uitgeverij Bèta Imaginations heeft de vormgeving en productie van het boek in handen genomen.

Na een korte voorpresentatie tijdens het Lezersfeest in Rotterdam, op 8 november j.l., presenteren organisator, samensteller, uitgever en dichters op 11 december het fraai vormgegeven resultaat van hun samenwerking.

Het programma wordt gepresenteerd door dichter Erik Menkveld en is gevuld met een inleiding van Michiel van Kempen, voordrachten van de dichters en muziek van de Chileense troubadour Carlos Aguilar, die onder meer enkele liederen op basis van poëzie van Pablo Neruda ten gehore brengt. 

Presentatie Het Dolpension van de hemel, m.m.v. Carlos Aguilar, Martijn Benders, Harold de Boer, Joris Denoo, Chitra Gajadin (o.v.), Michiel van Kempen, Erik Menkveld en Thomas Möhlmann. Op donderdag 11 december 2003, vanaf 20.30 uur in Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam. Gratis toegang.

Het Dolpension van de hemel (ISBN 90 75961 26X) is in alle boekhandels te vinden of bestellen. Voor meer informatie over de bloemlezing en de Dunya Poëzieprijs: http://www.dunya.nl/ – http://www.dunya.nl/

(Bron: Dunya/tm)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer