James Frey in de Rode Hoed ? 9 december 2003

Het boek: op het moment dat de aan alcohol en drugs verslaafde James Frey een ontwenningskliniek binnenkomt, is zijn verslaving hem bijna fataal geworden. Hij heeft zijn lichaam zo ernstig toegetakeld dat de artsen zich erover verbazen dat hij nog in leven is.
In de kliniek is James omgeven door patiënten die net zo ziek zijn als hijzelf. Hun vriendschap en adviezen lijken meer waar de eentonige dogma's van de artsen over hoe hij zou moeten afkicken. James beseft dat hij een manier moet vinden om de confrontatie aan te gaan met de consequenties van zijn verslaving.
In duizend stukjes is het verslag van deze strijd, verteld met charisma en een enorme kracht; de strijd tussen de wil van een jonge man en de altijd lonkende chemische trip naar vergetelheid, de strijd om op eigen voorwaarden te overleven, om beweegredenen die van hemzelf zijn. 

James Frey is drieëndertig jaar oud. Hij is geboren en opgegroeid in Cleveland, Ohio en heeft daarna in zes landen en tien staten gewoond. Momenteel woont hij in Los Angeles. Hij heeft veel verschillende banen gehad, en is nu vooral scenarioschrijver en schrijver van non-fictie. Hij is al tien jaar

James Frey in de Rode Hoed

plaats: Keizersgracht 102, Amsterdam
datum: 9 december 2003
aanvang: 20.00 uur
voertaal: Engels
toegang: â?¬12,50; CJP, Pas 65, Stadspas en studenten  â?¬7.50

Kaartjes te reserveren bij het http://www.john-adams.nl/home/index_ja.html” target=_parent>John Adams Institute. Telefoon: 020 “ 6247280 of per e-mail: info@john-adams.nl.

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer