Pieter Steinz schrijft baken voor biblionauten

Een kijkje tussen de kaften:

– 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, van Abdolah tot Zweig; met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor vergelijkbare boeken
– 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Publieke werken en van De aanslag tot Der Zauberberg
 
– 52 literaire schema's rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen
Р52 lijstjes met 13 boeken over ̩̩n onderwerp, van 'avonturenromans' tot 'zwendelaars'
– 26 quizzen rondom literaire thema's, van 'artsen en doctors' tot 'zinnen tot slot'

Lezen &cetera
is een luchtige en leerzame introductie tot het wereldwijde web van de fictie; een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten.

De auteur:

Pieter Steinz (1963) is recensent en redacteur literatuur van NRC Handelsblad. Voor de zaterdagbijlage schreef hij de succesrijke serie De wereldliteratuur in 52 weekends, die aan de basis van Lezen &cetera ligt. Eerder verscheen bij Uitgeverij Prometheus van zijn hand Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord en andere schoolse rijtjes en ezelsbruggetjes.

Literair Nederland &Steinz
Deze lezer (Stacey) is zo verrukt over Lezen &cetera dat ze, aan de hand van het boek en in samenwerking met Pieter Steinz, iets leuks gaat bedenken voor Literair Nederland. Iets waar al onze lezers aan mee kunnen doen. Hoe en wat moet nog blijken. We houden jullie op de hoogte.

Lezen &cetera: Gids voor de wereldliteratuur
Pieter Steinz
uitg. Prometheus
Prijs Euro 24.95

sk

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer