Agenda

Presentatie genomineerden VSB Poëzieprijs 2016

 De jury van van de VSB Poezie Prijs heeft dit jaar vijf bundels genomineerd die uitblinken door originaliteit, kracht en poëtische schoonheid. De genomineerden zijn: Piter Boksma met Zelf doen; Geert Van Istendael met Het was wat was; Toon Tellegen met De werkelijkheid; Maud Vanhauwert met Wij zijn evenwijdig en Ilja Leonard Pfeiffer met Idyllen.

Piet Piryns en Ester Naomi Perquin, presentatoren van de Nacht van de Poezie, ontvangen in het verborgen Palladio-theater Toon Tellegen, Pieter Boskma, Geert van Istendael en Maud Vanhauwaert; genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. Geheel binnen de ‘Nacht’-traditie is er natuurlijk ook de entr’acte: een optreden van pianist en zanger Ruben Hein.

De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste bundel van het afgelopen jaar met een bedrag van 25.000 euro. De uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2016 vindt op 27 januari a.s. in Groningen plaats en vormt het startsein voor de landelijke Poëzieweek.

Kijk hier voor meer informatie.

19 januari 2016
Aanvang: 20.00 uur
Het Palladio, Kleine Geertekerkhof 1
Utrecht