Agenda

Literaire Brunch – Willem Wilmink

Agenda / zo. 7 juni /Literaire brunch / oeuvre Willem Wilmink / Den Haag

In de tweede editie van Literaire brunch wordt er teruggeblikt op het oeuvre van Willem Wilmink, dichter en veel gevraagd tekstschrijver.

Willem Wilmink (1936 – 2003) werd geboren in de Javastraat te Enschede in een socialistisch gezin. Zijn vader was procuratiehouder in de textiel. Willem Wilmink zat in Almelo op het gymnasium. Daarna studeerde hij Nederlands en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na een jaar als leraar op het Vossius Gymnasium in Amsterdam werd hij universitair docent moderne letterkunde aan het Instutuut voor neerlandistiek van de Universiteit van Amsterdam van 1961 tot 1978. Vanaf 1978 wijdde hij zich geheel aan het schrijven. In 1988 promoveerde hij aan de Katholieke Universiteit Brabant op de poezie van Hendrik de Vries.

Willem Wilmink schreef voor verschillende artiesten waaronder: Herman van Veen, Joost Prinsen, Wieteke van Dort, Jenny Arean en Don Quishocking. Ook voor tv programma’s als De Stratenmaker op zeeshow, De film van Ome Willem en Het Klokhuis, schreef Wilmink teksten. Ook vertaalde hij gedichten, prentenboeken en teksten uit de Middeleeuwen waaronder: Beatrijs en De reis van Sint Brandaan.

De literaire brunch is een literair programma dat een (niet meer levende) Nederlandse dichter of schrijver terughaalt in de tijd en belicht.


Literaire brunch
: Willem Wilmink
zondag 7 juni
Tijd: 11.00 uur – 13.00 uur
Koninklijke Schouwburg: Paul Steenbergenfoyer
Korte Voorhout 3 – Den Haag.
Reserveren kan via: www.ks.nl