Feestelijke uitreiking Jan Hanlo Essayprijzen

In 1999 werd de Jan Hanlo Essayprijs in het leven geroepen, die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Met ingang van 2001 is de stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs) hoofdsponsor van de Stichting Jan Hanlo Essayprijs, die sindsdien twee prijzen beheert en uitreikt: de Jan Hanlo Essayprijs Groot (â?¬ 7.000,–), bestemd voor essaybundels en de Jan Hanlo Essayprijs Klein (â?¬ 1.500,–), bestemd voor (anoniem) ingezonden, nog niet eerder gepubliceerde essays. Tot nu toe werden Joke Hermsen en Pieter Hoexum met de Jan Hanlo Essayprijs Klein bekroond en ontving Tijs Goldschmidt de Jan Hanlo Essayprijs Groot.

In 2003 bestaat de jury uit Agnes Andeweg,  Annet Mooij en Gillis Dorleijn, onder voorzitterschap van Hans Renders, tevens bestuurslid van de stichting.

De drie genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2003 zijn:

Douwe Draaisma met: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (Historische Uitgeverij)

H.W. von der Dunk met: Mensen, macht, mogelijkheden  (Prometheus/Bert Bakker)

Stefan Hertmans met: Het putje van Milete  (J.M. Meulenhoff) 

De Jan Hanlo Essayprijs Klein 2003 is door de jury toegekend aan het essay van ,
,

Voor meer info zie: http://www.essayprijs.nl/ – http://www.essayprijs.nl/

Zie ook de website: http://www.slaa.nl/ – http://www.slaa.nl/

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer