Maarten Asscher naar Athenaeum Boekhandel

Asscher was jarenlang werkzaam in de literaire uitgeverij, laatstelijk als algemeen directeur van J.M. Meulenhoff. Sinds 1998 is hij directeur Kunsten op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Hij is actief als schrijver.

Maarten Asscher: 'Na vijf jaar in de kunstambtenarij keer ik terug naar het boekenvak. Ik ga echter een heel nieuwe toekomst tegemoet, namelijk bij een onderneming die onafhankelijk is van concerns en ook geen deel uitmaakt van een inkoopcombinatie. Die onafhankelijkheid vertegenwoordigt voor mij in toenemende mate een culturele waarde.'

Guus Schut: 'Het is fantastisch dat de eindverantwoordelijkheid bij Athenaeum in handen komt van iemand met zijn achtergrond, eruditie en enthousiasme. Hij is erg gemotiveerd door het onafhankelijk karakter van de winkel en de eigenzinnige positie die Athenaeum met een toch ruime niche in de markt inneemt. Hij is in staat een organisatie van dit formaat te managen en kent het bedrijf als klant. Met de retailkant is hij nog niet zo bekend, die zal extra aandacht moeten krijgen, maar hij heeft zeker innovatieve ideeën.'

Athenaeum Boekhandel is één van de weinige grote nog volledig onafhankelijke boekhandels in Nederland. Het bedrijf omvat twee vestigingen aan het Spui in Amsterdam, een vestiging in Haarlem, alsmede een studieboek-vestiging in de Hogeschool van Amsterdam. Er werken 45 medewerkers.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk (geweldig Maarten!)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer