25 augustus 2003

Maarten Asscher naar Athenaeum Boekhandel

Asscher was jarenlang werkzaam in de literaire uitgeverij, laatstelijk als algemeen directeur van J.M. Meulenhoff. Sinds 1998 is hij directeur Kunsten op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Hij is actief als schrijver.

Maarten Asscher: 'Na vijf jaar in de kunstambtenarij keer ik terug naar het boekenvak. Ik ga echter een heel nieuwe toekomst tegemoet, namelijk bij een onderneming die onafhankelijk is van concerns en ook geen deel uitmaakt van een inkoopcombinatie. Die onafhankelijkheid vertegenwoordigt voor mij in toenemende mate een culturele waarde.'

Guus Schut: 'Het is fantastisch dat de eindverantwoordelijkheid bij Athenaeum in handen komt van iemand met zijn achtergrond, eruditie en enthousiasme. Hij is erg gemotiveerd door het onafhankelijk karakter van de winkel en de eigenzinnige positie die Athenaeum met een toch ruime niche in de markt inneemt. Hij is in staat een organisatie van dit formaat te managen en kent het bedrijf als klant. Met de retailkant is hij nog niet zo bekend, die zal extra aandacht moeten krijgen, maar hij heeft zeker innovatieve ideeën.'

Athenaeum Boekhandel is één van de weinige grote nog volledig onafhankelijke boekhandels in Nederland. Het bedrijf omvat twee vestigingen aan het Spui in Amsterdam, een vestiging in Haarlem, alsmede een studieboek-vestiging in de Hogeschool van Amsterdam. Er werken 45 medewerkers.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk (geweldig Maarten!)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer