23 augustus 2003

Nederland viert verjaardag St. Peterburg met uitbundig cultureel programma

Gezien de speciale band met deze stad neemt ook Nederland deel aan de viering van het jubileum van St. Peterburg. In het programma is zowel de eeuwenlange relatie terug te vinden als de wens om steeds opnieuw kennis te maken en nieuwe ontwikkelingen te delen. De meeste Nederlandse voorstellingen, concerten en tentoonstellingen zijn georganiseerd in samenwerking met Russische instellingen, waaronder de Hermitage, het SKIF festival en het Baltic House theater. Veel organisaties hadden al een samenwerkingsverband met een Russische instelling, maar een aantal deelnemers zet voor het eerst voet op Russische bodem.

Bijzonder en beroemd: de overzichtstentoonstellingen van Escher en Cobra en het uitgebreide jazz programma met o.a. het Willem Breuker Kollectief, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis.

Speels en opvallend: de

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer