Nederland viert verjaardag St. Peterburg met uitbundig cultureel programma

Gezien de speciale band met deze stad neemt ook Nederland deel aan de viering van het jubileum van St. Peterburg. In het programma is zowel de eeuwenlange relatie terug te vinden als de wens om steeds opnieuw kennis te maken en nieuwe ontwikkelingen te delen. De meeste Nederlandse voorstellingen, concerten en tentoonstellingen zijn georganiseerd in samenwerking met Russische instellingen, waaronder de Hermitage, het SKIF festival en het Baltic House theater. Veel organisaties hadden al een samenwerkingsverband met een Russische instelling, maar een aantal deelnemers zet voor het eerst voet op Russische bodem.

Bijzonder en beroemd: de overzichtstentoonstellingen van Escher en Cobra en het uitgebreide jazz programma met o.a. het Willem Breuker Kollectief, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis.

Speels en opvallend: de

Recent

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 februari 2008

Een schitterend verhaal
Door Bernadet

‘Een boek over oorlog moet je nooit chronologisch vertellen, oorlog gaat over fragmenten’, zegt Joseph O’Connor in een interview. En dat is precies wat hij gedaan heeft. Het hele verhaal begon met een gedachte die herhaaldelijk in Joseph O’Connors hoofd terugkwam. Hij ‘zag’ steeds een vrouw, Eliza Mooney, in een desolaat landschap lopen op zoek naar iemand.

Lees meer