18 augustus 2003

Bas Kwakman nieuwe directeur Poetry International

Bas Kwakman wordt met ingang van 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur van Poetry International. Kwakman volgt Tatjana Daan op, die dit najaar vertrekt naar het buitenland. Hij wordt directeur van zowel de Stichting Poetry International, organisator van onder andere het jaarlijkse Poetry International Festival en de jaarlijkse Gedichtendag, als van de Stichting Poetry International Web, verantwoordelijk voor de in november vorig jaar opgerichte internationale poëziewebsite www.poetryinternational.org, waaraan inmiddels zeventien landen deelnemen.

Bas Kwakman (Arnhem, 1964) is initiatiefnemer en mede-oprichter van Tortuca, tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst, waarin poëzie een hoofdrol speelt, en was betrokken bij de recente oprichting van Douane, een Rotterdamse uitgeverij voor internationale poëzie. Kwakman heeft een jarenlange ervaring als manager in de kunstsector, met name op het gebied van festivalorganisatie, publiciteit en marketing.
Op dit moment is hij nog hoofd van de afdeling communicatie van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Kwakman doorliep de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en volgde de post-academische opleiding management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

foto: Tineke de Lange

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer