Bas Kwakman nieuwe directeur Poetry International

Bas Kwakman wordt met ingang van 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur van Poetry International. Kwakman volgt Tatjana Daan op, die dit najaar vertrekt naar het buitenland. Hij wordt directeur van zowel de Stichting Poetry International, organisator van onder andere het jaarlijkse Poetry International Festival en de jaarlijkse Gedichtendag, als van de Stichting Poetry International Web, verantwoordelijk voor de in november vorig jaar opgerichte internationale poëziewebsite www.poetryinternational.org, waaraan inmiddels zeventien landen deelnemen.

Bas Kwakman (Arnhem, 1964) is initiatiefnemer en mede-oprichter van Tortuca, tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst, waarin poëzie een hoofdrol speelt, en was betrokken bij de recente oprichting van Douane, een Rotterdamse uitgeverij voor internationale poëzie. Kwakman heeft een jarenlange ervaring als manager in de kunstsector, met name op het gebied van festivalorganisatie, publiciteit en marketing.
Op dit moment is hij nog hoofd van de afdeling communicatie van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Kwakman doorliep de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en volgde de post-academische opleiding management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

foto: Tineke de Lange

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer