14 augustus 2003

Schrijverspodium op de Uitmarkt, zaterdag 30 en zondag 31 augustus

In het Schrijverspodium wordt een vooruitblik gegeven op de grote literaire evenementen zoals de Boekenweek en de Landelijke Gedichtendag. In een Spiegeltent in de tuin van het Stedelijk Museum zullen auteurs voorlezen uit hun werk. Schrijvers worden geïnterviewd. Kinderen krijgen tekenles van illustratoren. De in oktober te houden Kinderboekenweek geeft een voorproefje. De genomineerden van de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2003 zullen voorgesteld worden. De AKO Literatuurprijs zal er zijn shortlist presenteren.

Als je op de hoogte wil blijven van wat er rond de Uitmarkt gebeurt, dan kan je terecht op de website http://www.uitmarkt.nl/” target=_blank>http://www.uitmarkt.nl/. Vanaf 25 augustus vindt je daar ook het definitieve programma, een plattegrond met alle podia, informatie over openbaar vervoer en de laatste nieuwtjes.

bron: http://www.cpnb.nl – www.cpnb.nl / sk

Recent

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer