Het Hoge Woord van SLAU in de Winkel van Sinkel

Op zondag 7 september s middags eerst een voorproefje van het komende literaire seizoen waar 7 Utrechtse schrijvers korte voordrachten houden in het kader van het Utrecht Uitfeest, en op 15 september, de derde maandag van de maand (want dat blijft) is Jan Wolkers te gast in de eerste normale maar tevens buitengewone editie van Het Hoge Woord

Wolkers is inmiddels 77 jaar en trekt niet meer het hele land door, dus is men erg gelukkig hem in Utrecht te kunnen verwelkomen. De avond wordt geleid door Ingmar Heytze en Ronald Giphart zal de gesproken column verzorgen.
Wolkers boeken zijn generatieloos en behoeven geen toelichting: nog steeds staan ze op leeslijsten van middelbare scholieren en liefhebbers blijven liefhebbers. Na vele romans is hij het essayistisch genre gaan beoefenen en nu schrijft Jan Wolkers bijna niet meer, maar wijdt hij zich vooral aan zijn beelden en schilderkunst. Ook is hij op VPRO Villa Achterwerk te zien met een serie over zijn achtertuin.

De avonden starten voortaan om 20.30 en het is mogelijk om voor aanvang (met korting) literair te dineren.

bron: http://www.slau.nl/ – http://www.slau.nl/ / sk

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer