Bio voor Büch

De Volkskrant meldt dat Mouws en Van der Land reeds zijn begonnen met de voorbereidingen van het schrijfproject, dat vooral tot doel heeft ?feit en fictie, die bij de schrijver vrijelijk door leven en literatuur liepen, accuraat te ontrafelen. Momenteel voeren de biografen nog voornamelijk gesprekken met mensen die Büch in zijn school- en studietijd hebben gekend. In een later stadium zal ook Büchs familie worden benaderd.

 

Boudewijn Büch werd geboren op 14 december 1948 en overleed op 23 november 2002. Over de tussenliggende jaren kan ook vóór het verschijnen van de biografie gelezen worden op sites als http://www.boudewijnbuch.net/ – http://www.boudewijnbuch.net/

 

(Bron: Volkskrant / tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer