Lowlands heeft dit jaar uitgebreid literair programma

De belangrijkste blikvangers van het literaire programma van Lowlands dit jaar zijn Jan Mulder, Heleen van Royen en Ronald Giphart. Daarnaast is er De Literaire Afwerkplaats, waar de lezers 'een op een kan met zijn favoriete schrijver'. De Literaire Afwerkplaats is een kleine ruimte waarin een schrijver een verhaal of gedicht voordraagt. Medewerkers aan dit onderdeel zijn Ruben van Gogh, Maarten van den Elzen, Serge van Duijnhoven, Ingmar Heytze, Jack Nouws, Hagar Peeters en Vrouwkje Tuinman, allen behorende tot de schrijversgroep Tivoli Writers Block.
 
Lowlands vindt plaats op 29, 29 en 31 augustus in Biddinghuizen in de Flevopolder en verwacht 60.000 bezoekers. Het biedt een programma aan met popmuziek, beeldende kunst, comedy, film, video en theater.
 
De organisatie zegt bij het samenstellen van het literaire gedeelte dit jaar vrij veel concurrentie ervaren te hebben van de Uitmarkt in Amsterdam, waar voor het eerst ook veel schrijvers zullen optreden.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk
festivalsite: http://www.lowlands.nl/#” target=_parent>www.lowlands.nl/#

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer