2 augustus 2003

Lowlands heeft dit jaar uitgebreid literair programma

De belangrijkste blikvangers van het literaire programma van Lowlands dit jaar zijn Jan Mulder, Heleen van Royen en Ronald Giphart. Daarnaast is er De Literaire Afwerkplaats, waar de lezers 'een op een kan met zijn favoriete schrijver'. De Literaire Afwerkplaats is een kleine ruimte waarin een schrijver een verhaal of gedicht voordraagt. Medewerkers aan dit onderdeel zijn Ruben van Gogh, Maarten van den Elzen, Serge van Duijnhoven, Ingmar Heytze, Jack Nouws, Hagar Peeters en Vrouwkje Tuinman, allen behorende tot de schrijversgroep Tivoli Writers Block.
 
Lowlands vindt plaats op 29, 29 en 31 augustus in Biddinghuizen in de Flevopolder en verwacht 60.000 bezoekers. Het biedt een programma aan met popmuziek, beeldende kunst, comedy, film, video en theater.
 
De organisatie zegt bij het samenstellen van het literaire gedeelte dit jaar vrij veel concurrentie ervaren te hebben van de Uitmarkt in Amsterdam, waar voor het eerst ook veel schrijvers zullen optreden.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk
festivalsite: http://www.lowlands.nl/#” target=_parent>www.lowlands.nl/#

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer