De Libris Literatuur Prijs en Literair Nederland laten lezers meepraten

Om mee te kunnen doen met het Librisforum “ en met alle andere fora op Literair Nederland “ moet je eerst lid zijn van de site. Kost niets. Klik op het knopje ?../../indexnp.asp?id=profile/addmember.aspx” target=_parent>Nog geen lid? (links op je scherm), de rest is makkelijk.
En dan het ../../literairnederland2/web/forum/LibrisForum.aspx” target=_self>Forum zelf: kies een titel en klik er op. Bij elke titel staat er nu minstens één onderwerp: ?Over het boek. Deze beschrijvingen worden in de komende weken verder uitgebreid. Ook komen er meerdere onderwerpen bij. Welke? Daar mogen de lezers ook over meebeslissen. De redactie leest aandachtig mee en hoort graag jullie commentaar.

Zondag 29 juni in het televisieprogramma Buitenhof heeft Ronald Plasterk, met een druk op de knop van zijn laptop, de Grootste Leesclub van Nederland geopend. Vanaf nu kunnen alle leden van Literair Nederland pro forma mee-jureren, meelezen en meedenken over dat wat zeer terecht en steeds meer veelbesproken is: de recente Nederlandse Literatuur.

Deze uitzending van Buitenhof staat http://www.buitenhoftv.nl/programma/buitenhof/index.shtml?2785571+2848316″ target=_parent>online. Lees ook de http://www.buitenhoftv.nl/programma/buitenhof/index.shtml?2785571+2848316+8048903+11859682+12833393″ target=_parent>column van Ronald Plasterk, 'De grootste leesclub van Nederland.'

Voor het eerst op de site van Literair Nederland? Klik ../../web/info.htm” target=_self>hier!
Op http://www.libris.nl/” target=_blank>http://www.libris.nl/ vind je meer informatie over de Libris Literatuur Prijs en de reeds naar de jury gezonden boeken.

sk
mailto:redactie@literairnederland.nl – redactie@literairnederland.nl

Recent

12 januari 2018

Voelen met verstand

10 januari 2018

Te mooi om waar te zijn

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer