24 juni 2003

The Garden Party, donderdag 3 juli 2003

In hun uitnodiging lichten de organisatoren (SIPA: Stichting Internationale Poëzie Amsterdam) toe: ?Elk jaar laten de beste nieuwe en gevorderde dichters uit binnen- en buitenland op een mooie zomeravond hun poëzie horen in de buitenlucht op een van de meest prachtige plekken die Amsterdam verborgen houdt.

De dichters die tijdens de derde editie van The Garden Party van zich laten horen zijn Nederlands (Robert Anker, Jan Baeke, Anton Ent en Marjoleine de Vos), Vlaams (Dirk van Bastelaere en Leonard Nolens), Engels (James Fenton), Iers (Medbh McGuckian) en Italiaans (Paolo Ruffilli). Alle dichters dragen voor uit het eigen poëtisch werk, behalve Marjoleine de Vos, die een lezing houdt ter ere van de in februari overleden dichter C.O. Jellema.

Tijdens de avond worden naast gedichten ook hapjes en drankjes geserveerd. Bij slecht weer worden de voordrachten verplaatst van de tuin naar het café van het Theater Instituut.

Donderdag 3 juli 2003, vanaf 18.00 uur
Theater Instituut Nederland
Herengracht 168, Amsterdam
Vrij entree

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SIPA: 020-683 69 01.

(Bron: SIPA/tm)

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer