The Garden Party, donderdag 3 juli 2003

In hun uitnodiging lichten de organisatoren (SIPA: Stichting Internationale Poëzie Amsterdam) toe: ?Elk jaar laten de beste nieuwe en gevorderde dichters uit binnen- en buitenland op een mooie zomeravond hun poëzie horen in de buitenlucht op een van de meest prachtige plekken die Amsterdam verborgen houdt.

De dichters die tijdens de derde editie van The Garden Party van zich laten horen zijn Nederlands (Robert Anker, Jan Baeke, Anton Ent en Marjoleine de Vos), Vlaams (Dirk van Bastelaere en Leonard Nolens), Engels (James Fenton), Iers (Medbh McGuckian) en Italiaans (Paolo Ruffilli). Alle dichters dragen voor uit het eigen poëtisch werk, behalve Marjoleine de Vos, die een lezing houdt ter ere van de in februari overleden dichter C.O. Jellema.

Tijdens de avond worden naast gedichten ook hapjes en drankjes geserveerd. Bij slecht weer worden de voordrachten verplaatst van de tuin naar het café van het Theater Instituut.

Donderdag 3 juli 2003, vanaf 18.00 uur
Theater Instituut Nederland
Herengracht 168, Amsterdam
Vrij entree

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SIPA: 020-683 69 01.

(Bron: SIPA/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer