Dat het zo hoorde: dubbele presentatie

De bundel, Dat het zo hoorde, wordt op twee plaatsen gepresenteerd: eerst in Amsterdam, Bruinjas huidige woonplaats, en enkele dagen later in Groningen, waar hij tot voor kort woonde:

Plaats: Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Op deze zomerse namiddag zal er drank en voedsel zijn, alsmede voordrachten van (jonge) dichters als Joost Baars, Marije Langelaar Thomas Möhlmann, Willem Groenewegen, Mowaffk Al-Sawad, Abe de Vries, Elmar Kuiper, de dicht/muziek-formaties Gewassen en Daniel Dee & de M.d.k.l.nk.rs zullen van zich laten horen. Tevens wordt er een nieuw nummer van het tijdschrift Krakatau gepresenteerd met daarin de poëtica's van een aantal van deze jonge dichters.

De Groningse presentatie, donderdag 3 juli 2003, vanaf 20.30 uur
Plaats: Athena's Boekhandel, Oude Kijk in 't Jatstraat 42, Groningen

Tijdens deze avond zullen Thomas Möhlmann (dichter en medewerker van de tijdschriften Poëziekrant en Awater) en Coen Peppelenbos (dichter/romancier en redacteur van het tijdschrift Tzum) in een dubbelinterview Tsead Bruinja aan de tand voelen over zijn jonge oeuvre en dan met name over de nieuwe bundel Dat het zo hoorde. Daarnaast zal Bruinja enkele gedichten uit de bundel voordragen.

Meer informatie op: http://www.dathetzohoorde.cjb.net/” target=_blank>http://www.dathetzohoorde.cjb.net/

(Bron: tb/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer