20 juni 2003

Auteur Jean-Paul Franssens overleden

Met het overlijden van Jean-Paul Franssens verliest De Arbeiderspers niet alleen een van haar markantste en authentiekste schrijvers maar ook een auteur die als mens zeer geliefd was, zo stelt de uitgeverij in een schriftelijke reactie. ‘Zowel in zijn werk als in de werkelijkheid was hij een geboren verteller met een onvervreemdbaar eigen stemgeluid, die hilariteit en zelfspot met een grote lenigheid kon laten volgen op ernst en drama.’
 
Jean-Paul Franssens was behalve (proza)schrijver ook dichter en beeldend kunstenaar. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij poëzie, twee delen Privé-domein Zuiderkerkhof 1 en De wereld wil bedrogen worden,, de roman Rozen uit het Zuiden en de met eigen prenten geïllustreerde verhalenbundel Kinderschrik. Een ander deel van zijn oeuvre verscheen tussen halverwege de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig bij De Harmonie.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer