Auteur Jean-Paul Franssens overleden

Met het overlijden van Jean-Paul Franssens verliest De Arbeiderspers niet alleen een van haar markantste en authentiekste schrijvers maar ook een auteur die als mens zeer geliefd was, zo stelt de uitgeverij in een schriftelijke reactie. ‘Zowel in zijn werk als in de werkelijkheid was hij een geboren verteller met een onvervreemdbaar eigen stemgeluid, die hilariteit en zelfspot met een grote lenigheid kon laten volgen op ernst en drama.’
 
Jean-Paul Franssens was behalve (proza)schrijver ook dichter en beeldend kunstenaar. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij poëzie, twee delen Privé-domein Zuiderkerkhof 1 en De wereld wil bedrogen worden,, de roman Rozen uit het Zuiden en de met eigen prenten geïllustreerde verhalenbundel Kinderschrik. Een ander deel van zijn oeuvre verscheen tussen halverwege de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig bij De Harmonie.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer