Eindelijk!

Een keer per maand komen ze hier bij elkaar: Menno, Daphne, Stacey – helemaal uit de provincie – Mike, Thomas, Anne-Marie en Andreas. Levi woont in Toscane en communiceert digitaal. Achter de schermen (in hartje Rotterdam): Michiel en Bart van Ideeweb. Zonder hun stonden er uberhaupt geen woorden op het scherm en zou de Redactie op straathoeken een of ander kringlooppapier gevalletje moeten gaan uitdelen. 

Menno en Stacey vormen de hoofdredactie, als je naar het redactieadres schrijft krijg je dan ook altijd Stacey 'aan de lijn'. (En reken erop dat zij er bijna altijd zit, de Zwolse kabelcultuur is al heel ver ontwikkeld.) Daphne en Anne-Marie doen van alles-en-nog-meer, Thomas richt zich voornamelijk op de poezie, Mike op non-fictie en quotes, Andreas zal binnenkort iets met toneelteksten gaan doen. En Levi… (Levi, wat doe je nou eigenlijk?) Allemaal schrijven ze nieuwsberichten en boekbesprekingen en schrijversportretten, met af en toe een leesclubje tussendoor.
En daarnaast hebben ze – allemaal al – een boek.

Voor meer foto's en pikante bio's, klik op Redactie, vlak onder Chat. Of: ../../web/redactie/bios.htm” target=_self>hier.

sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer