28 augustus 2006

Dichters halen kastanjes uit het vuur

“Onderzoekers in Wageningen zijn naarstig op zoek naar oorzaken van deze ziektes. Als zij niets vinden verdwijnt de boom uit het stads- park- en straatbeeld. Generaties kinderen zullen opgroeien zonder een majestueuze kastanjeboom op het schoolplein. Grootouders zullen onthand met hun kleinkinderen in het park wandelen waar geen kastanjes meer te rapen zijn.”

Brrrr! Maar gelukkig: “De huidige generatie dichters is aan de slag gegaan en haalt de kastanjes uit het vuur met een Boomschrijving (vergeef me de woordspeling) die najaar tweeduizendenzes bij http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/42/54 – Uitgeverij Passage het licht zal zien. Het boek bevat voor het merendeel nieuw werk van dichters als Victor Vroomkoning (winnaar Publieksprijs 2005), Mark Boog (winnaar VSB Poëzieprijs 2006), Thomas Möhlmann (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006) en Alexis de Roode (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006). Als u alvast exemplaren wilt reserveren kunt u contact opnemen met de uitgever: mailto:info@uitgeverijpassage.nl – info@uitgeverijpassage.nl, subject: reservering Kastanjegedichten.”

Dit alles en meer is te lezen op Nauta’s Kastanjeweblog:
http://kastanje.web-log.nl/ – http://kastanje.web-log.nl/

Zoals ook:

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer