Dichters halen kastanjes uit het vuur

“Onderzoekers in Wageningen zijn naarstig op zoek naar oorzaken van deze ziektes. Als zij niets vinden verdwijnt de boom uit het stads- park- en straatbeeld. Generaties kinderen zullen opgroeien zonder een majestueuze kastanjeboom op het schoolplein. Grootouders zullen onthand met hun kleinkinderen in het park wandelen waar geen kastanjes meer te rapen zijn.”

Brrrr! Maar gelukkig: “De huidige generatie dichters is aan de slag gegaan en haalt de kastanjes uit het vuur met een Boomschrijving (vergeef me de woordspeling) die najaar tweeduizendenzes bij http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/42/54 – Uitgeverij Passage het licht zal zien. Het boek bevat voor het merendeel nieuw werk van dichters als Victor Vroomkoning (winnaar Publieksprijs 2005), Mark Boog (winnaar VSB Poëzieprijs 2006), Thomas Möhlmann (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006) en Alexis de Roode (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006). Als u alvast exemplaren wilt reserveren kunt u contact opnemen met de uitgever: mailto:info@uitgeverijpassage.nl – info@uitgeverijpassage.nl, subject: reservering Kastanjegedichten.”

Dit alles en meer is te lezen op Nauta’s Kastanjeweblog:
http://kastanje.web-log.nl/ – http://kastanje.web-log.nl/

Zoals ook:

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer