Abel Herzberglezing zondag 17 september 15.00 uur

De schrijver en jurist Abel Herzberg (1893-1989) was als jong advocaat actief in de zionistische beweging in Nederland. Met zijn vrouw overleefde hij het concentratiekamp Bergen-Belsen. Vlak na de oorlog schreef hij 'Kroniek der Jodenvervolging', een indrukwekkend document door de milde en bijna bovenmenselijke poging tot begrip, een poging die hem niet door iedereen in dank is afgenomen. In zijn bestuurlijke leven heeft Lubbers steeds de dialoog met de werkelijkheid weten aan te gaan, juist vanwege het humane aspect waarvan hij doordrongen is.
Zondag 17 september is 113e geboortedag van Abel Herzberg.

Organisatie: De Rode Hoed i.s.m. Dagblad Trouw.

Datum: zondag 17 september 2006
Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Aanvang: 15.00 uur, kassa open vanaf 13.30 uur. In verband met de te verwachte drukte raden wij u aan uw kaarten tijdig af te halen.
Kaarten: € 9,00 en € 8,00 (CJP/65+/Stadspas/collegekaart). Trouw-lezers (met bon) € 7,00.
Reserveren: 

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer