C. Buddingh-prijs voor Willem Thies

De andere genomineerde dichtbundels waren De vloeibare jongen van Thomas Möhlmann (Prometheus), er hangt een hoge lucht boven ons van Els Moors (Nieuw Amsterdam) en Geef mij een wonder van Alexis de Roode (Podium).

De in 1973 geboren Willem Thies woont en werkt in Amsterdam. Hij was medeoprichter van het literair punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van en schrijver voor cultureel jongerenmagazine Simpel. Gedichten van hem verschenen eerder in Passionate, De Tweede Ronde, De Brakke Hond, Nymph,De Academische Boekengids, Krakatau en The Polranny Times.

Bron: persbericht Poetry International

bernadet

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer