C. Buddingh-prijs voor Willem Thies

De andere genomineerde dichtbundels waren De vloeibare jongen van Thomas Möhlmann (Prometheus), er hangt een hoge lucht boven ons van Els Moors (Nieuw Amsterdam) en Geef mij een wonder van Alexis de Roode (Podium).

De in 1973 geboren Willem Thies woont en werkt in Amsterdam. Hij was medeoprichter van het literair punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van en schrijver voor cultureel jongerenmagazine Simpel. Gedichten van hem verschenen eerder in Passionate, De Tweede Ronde, De Brakke Hond, Nymph,De Academische Boekengids, Krakatau en The Polranny Times.

Bron: persbericht Poetry International

bernadet

Recent

4 december 2018

Verglijden van de tijd

3 december 2018

Er was eens ...

Literair Nederland - 10 jaar geleden

12 december 2008

Recensie door Dominique Rothengatter
Recensie door Dominique Rothengatter

Onderhoudende en dikwijls humoristische schets over Suriname

‘Suriname in het hart’, is een onderhoudend boek, dat in reportageachtige stijl een persoonlijke schets geeft van de ervaringen van een journalist en zijn gezin in het hedendaagse Suriname. Als lezer maak ik gaandeweg kennis met de taal, cultuur, journalistieke en de politieke situatie door de ogen van een ‘bakra’ (‘…een bleke Hollander…’). De rode draad door dit verhaal is de liefde voor Suriname van de freelance journalist Diederik Samwel en zijn vrouw Mirjam en hun kinderen Rover, Momo, Sigi en Donna voor dit relaxte maar ook eigenzinnige land.

Lees meer