C. Buddingh-prijs voor Willem Thies

De andere genomineerde dichtbundels waren De vloeibare jongen van Thomas Möhlmann (Prometheus), er hangt een hoge lucht boven ons van Els Moors (Nieuw Amsterdam) en Geef mij een wonder van Alexis de Roode (Podium).

De in 1973 geboren Willem Thies woont en werkt in Amsterdam. Hij was medeoprichter van het literair punkrocktijdschrift Zeroxat en redacteur van en schrijver voor cultureel jongerenmagazine Simpel. Gedichten van hem verschenen eerder in Passionate, De Tweede Ronde, De Brakke Hond, Nymph,De Academische Boekengids, Krakatau en The Polranny Times.

Bron: persbericht Poetry International

bernadet

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer