Poëziebus naar Buddingh-prijs 2006

Tijdens de comfortabele reis lezen Mark Boog (winnaar van de VSB-poëzieprijs 2006 en de C. Buddingh'-prijs 2001) en Henk van de Waal (winnaar C.Buddingh'-prijs 1996) enkele van hun gedichten voor en vindt er een kort gesprek over hun poëzie plaats. De bus zal ruim op tijd in Rotterdam arriveren voor het Buddingh’-prijsprogramma, dat om 21.30 uur aanvangt. Wat er verder op het festival zoal gebeurt, kan worden opgezocht op http://www.poetry.nl/ - www.poetry.nl.

In de woorden van Athenaeum: ‘Wie geen zin heeft in de voorspelbare ongemakken van een trein- of autoreis: meld u aan voor de onvoorspelbare genoegens van een poëzie-bus, die trouwe en nieuwe bezoekers van Poetry International "als een kamer door de nacht" heen en weer naar de Rotterdamse Schouwburg zal vervoeren. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet tot het laatste moment met aanmelden.'

Dus:

Woensdag 21 juni 2006

Vertrek heen 18.00 uur vanaf het Amsterdamse Spui

Terug op het Spui uiterlijk 24.00 uur

Kosten € 30,- per persoon

Aanmelden via http://us.f315.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=info@athenaeum.nl&YY=39525&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b - info@athenaeum.nl

Meer informatie: http://www.athenaeum.nl/ - www.athenaeum.nl

Programma Poetry International festival: http://www.poetry.nl - www.poetry.nl

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer