Poëziebus naar Buddingh-prijs 2006

Tijdens de comfortabele reis lezen Mark Boog (winnaar van de VSB-poëzieprijs 2006 en de C. Buddingh'-prijs 2001) en Henk van de Waal (winnaar C.Buddingh'-prijs 1996) enkele van hun gedichten voor en vindt er een kort gesprek over hun poëzie plaats. De bus zal ruim op tijd in Rotterdam arriveren voor het Buddingh’-prijsprogramma, dat om 21.30 uur aanvangt. Wat er verder op het festival zoal gebeurt, kan worden opgezocht op http://www.poetry.nl/ - www.poetry.nl.

In de woorden van Athenaeum: ‘Wie geen zin heeft in de voorspelbare ongemakken van een trein- of autoreis: meld u aan voor de onvoorspelbare genoegens van een poëzie-bus, die trouwe en nieuwe bezoekers van Poetry International "als een kamer door de nacht" heen en weer naar de Rotterdamse Schouwburg zal vervoeren. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet tot het laatste moment met aanmelden.'

Dus:

Woensdag 21 juni 2006

Vertrek heen 18.00 uur vanaf het Amsterdamse Spui

Terug op het Spui uiterlijk 24.00 uur

Kosten € 30,- per persoon

Aanmelden via http://us.f315.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=info@athenaeum.nl&YY=39525&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b - info@athenaeum.nl

Meer informatie: http://www.athenaeum.nl/ - www.athenaeum.nl

Programma Poetry International festival: http://www.poetry.nl - www.poetry.nl

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer