Stromende dichters op PIW

Gerbrandy treedt op in een internationaal programma rond 20.15 uur; Van Haren rond 21.30. Hun beider optredens worden in woord en beeld uitgezonden op de website, een Engelse vertaling van hun gedichten loopt in de ondertiteling mee. Dankzij deze techniek wordt het voor het eerst mogelijk dat een poëzieoptreden tegelijkertijd op het podium en op het beeldscherm van een bezoeker van Poetry International Web plaatsvindt! Naderhand zullen de twee films overigens op de poets pages van de dichters te vinden en gratis te downloaden zijn.

Bezoek op woensdag 21 juni a.s. vanaf 20.15 uur het Nederlands domein van Poetry International Web op http://netherlands.poetryinternational.org/ – http://netherlands.poetryinternational.org 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer