Stromende dichters op PIW

Gerbrandy treedt op in een internationaal programma rond 20.15 uur; Van Haren rond 21.30. Hun beider optredens worden in woord en beeld uitgezonden op de website, een Engelse vertaling van hun gedichten loopt in de ondertiteling mee. Dankzij deze techniek wordt het voor het eerst mogelijk dat een poëzieoptreden tegelijkertijd op het podium en op het beeldscherm van een bezoeker van Poetry International Web plaatsvindt! Naderhand zullen de twee films overigens op de poets pages van de dichters te vinden en gratis te downloaden zijn.

Bezoek op woensdag 21 juni a.s. vanaf 20.15 uur het Nederlands domein van Poetry International Web op http://netherlands.poetryinternational.org/ – http://netherlands.poetryinternational.org 

Recent

17 december 2018

Wellust van woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

17 december 2008

De dagen van Lazarus - Alexander Hemon

Recensie door Karel Wasch

Alexander Hemon maakte een bliksemcarrière als schrijver. Hij kwam vanuit Bosnië aan in Chicago met niet veel meer kennis van het Engels, dan wat toeristenzinnen, maar ging aan het schrijven. Zijn boeken Nowhere Man en Questions of Bruno werden bejubeld en hij werd zelfs met Nabokov vergeleken. Een groot idool van hem.

Peter Abelsen vertaalde voor Meulenhoff zijn derde roman De dagen van Lazarus.

Lees meer