Nog een Wereldkampioenschap met Nederlandse Kansen!

De Nederlands Kampioen Podiumpoëzie vertegenwoordigt Nederland. Vele voorrondes op allerlei Nederlandse podia gingen aan deze nationale kampioenstitel vooraf. Met de bundel http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=381 – Onder dak debuteerde Koolwijk najaar 2005 bij http://www.uitgeverijholland.nl/ – Uitgeverij Holland in de befaamde http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=332 – Windroosreeks. Deze reeks heeft in het verleden grote namen als onder andere Gerrit Kouwenaar, Hans Andreus, Remco Campert en Sybren Polet voortgebracht. In 2004 is de reeks opnieuw gestart en staat nu onder redactie van http://www.henkvanzuiden.nl/ – Henk van Zuiden.

Dat de gedichten van Sander Koolwijk op papier net zo boeiend zijn als op het podium bewees hij met zijn debuutbundel.

Zijn bundel Onder dak heeft veel aandacht gehad op radio en tv, onder andere in The Box, Goedemorgen Nederland en radio KinkFM.

En nu is Koolwijk de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het Wereldkampioenschap Poetry World Slampionship, waar hij opneemt tegen slammers uit de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Daags na de laatste groepswedstrijd van Nederlands elftal zal de WK Poetryslam plaatsvinden (21.30 uur ) van dit evenement in de Schouwburg van Rotterdam (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam). Reden genoeg om de komende weken nog een Nederlander in de gaten te houden! 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer