Nog een Wereldkampioenschap met Nederlandse Kansen!

De Nederlands Kampioen Podiumpoëzie vertegenwoordigt Nederland. Vele voorrondes op allerlei Nederlandse podia gingen aan deze nationale kampioenstitel vooraf. Met de bundel http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=381 – Onder dak debuteerde Koolwijk najaar 2005 bij http://www.uitgeverijholland.nl/ – Uitgeverij Holland in de befaamde http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=332 – Windroosreeks. Deze reeks heeft in het verleden grote namen als onder andere Gerrit Kouwenaar, Hans Andreus, Remco Campert en Sybren Polet voortgebracht. In 2004 is de reeks opnieuw gestart en staat nu onder redactie van http://www.henkvanzuiden.nl/ – Henk van Zuiden.

Dat de gedichten van Sander Koolwijk op papier net zo boeiend zijn als op het podium bewees hij met zijn debuutbundel.

Zijn bundel Onder dak heeft veel aandacht gehad op radio en tv, onder andere in The Box, Goedemorgen Nederland en radio KinkFM.

En nu is Koolwijk de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het Wereldkampioenschap Poetry World Slampionship, waar hij opneemt tegen slammers uit de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Daags na de laatste groepswedstrijd van Nederlands elftal zal de WK Poetryslam plaatsvinden (21.30 uur ) van dit evenement in de Schouwburg van Rotterdam (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam). Reden genoeg om de komende weken nog een Nederlander in de gaten te houden! 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer