Nog een Wereldkampioenschap met Nederlandse Kansen!

De Nederlands Kampioen Podiumpoëzie vertegenwoordigt Nederland. Vele voorrondes op allerlei Nederlandse podia gingen aan deze nationale kampioenstitel vooraf. Met de bundel http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=381 – Onder dak debuteerde Koolwijk najaar 2005 bij http://www.uitgeverijholland.nl/ – Uitgeverij Holland in de befaamde http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=332 – Windroosreeks. Deze reeks heeft in het verleden grote namen als onder andere Gerrit Kouwenaar, Hans Andreus, Remco Campert en Sybren Polet voortgebracht. In 2004 is de reeks opnieuw gestart en staat nu onder redactie van http://www.henkvanzuiden.nl/ – Henk van Zuiden.

Dat de gedichten van Sander Koolwijk op papier net zo boeiend zijn als op het podium bewees hij met zijn debuutbundel.

Zijn bundel Onder dak heeft veel aandacht gehad op radio en tv, onder andere in The Box, Goedemorgen Nederland en radio KinkFM.

En nu is Koolwijk de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het Wereldkampioenschap Poetry World Slampionship, waar hij opneemt tegen slammers uit de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Daags na de laatste groepswedstrijd van Nederlands elftal zal de WK Poetryslam plaatsvinden (21.30 uur ) van dit evenement in de Schouwburg van Rotterdam (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam). Reden genoeg om de komende weken nog een Nederlander in de gaten te houden! 

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer