Nog een Wereldkampioenschap met Nederlandse Kansen!

De Nederlands Kampioen Podiumpoëzie vertegenwoordigt Nederland. Vele voorrondes op allerlei Nederlandse podia gingen aan deze nationale kampioenstitel vooraf. Met de bundel http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=381 – Onder dak debuteerde Koolwijk najaar 2005 bij http://www.uitgeverijholland.nl/ – Uitgeverij Holland in de befaamde http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=332 – Windroosreeks. Deze reeks heeft in het verleden grote namen als onder andere Gerrit Kouwenaar, Hans Andreus, Remco Campert en Sybren Polet voortgebracht. In 2004 is de reeks opnieuw gestart en staat nu onder redactie van http://www.henkvanzuiden.nl/ – Henk van Zuiden.

Dat de gedichten van Sander Koolwijk op papier net zo boeiend zijn als op het podium bewees hij met zijn debuutbundel.

Zijn bundel Onder dak heeft veel aandacht gehad op radio en tv, onder andere in The Box, Goedemorgen Nederland en radio KinkFM.

En nu is Koolwijk de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het Wereldkampioenschap Poetry World Slampionship, waar hij opneemt tegen slammers uit de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Daags na de laatste groepswedstrijd van Nederlands elftal zal de WK Poetryslam plaatsvinden (21.30 uur ) van dit evenement in de Schouwburg van Rotterdam (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam). Reden genoeg om de komende weken nog een Nederlander in de gaten te houden! 

Recent

4 december 2018

Verglijden van de tijd

3 december 2018

Er was eens ...

Literair Nederland - 10 jaar geleden

12 december 2008

Recensie door Dominique Rothengatter
Recensie door Dominique Rothengatter

Onderhoudende en dikwijls humoristische schets over Suriname

‘Suriname in het hart’, is een onderhoudend boek, dat in reportageachtige stijl een persoonlijke schets geeft van de ervaringen van een journalist en zijn gezin in het hedendaagse Suriname. Als lezer maak ik gaandeweg kennis met de taal, cultuur, journalistieke en de politieke situatie door de ogen van een ‘bakra’ (‘…een bleke Hollander…’). De rode draad door dit verhaal is de liefde voor Suriname van de freelance journalist Diederik Samwel en zijn vrouw Mirjam en hun kinderen Rover, Momo, Sigi en Donna voor dit relaxte maar ook eigenzinnige land.

Lees meer