Nog een Wereldkampioenschap met Nederlandse Kansen!

De Nederlands Kampioen Podiumpoëzie vertegenwoordigt Nederland. Vele voorrondes op allerlei Nederlandse podia gingen aan deze nationale kampioenstitel vooraf. Met de bundel http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=381 – Onder dak debuteerde Koolwijk najaar 2005 bij http://www.uitgeverijholland.nl/ – Uitgeverij Holland in de befaamde http://www.uitgeverijholland.nl/titel/publicationsdetail.asp?id=332 – Windroosreeks. Deze reeks heeft in het verleden grote namen als onder andere Gerrit Kouwenaar, Hans Andreus, Remco Campert en Sybren Polet voortgebracht. In 2004 is de reeks opnieuw gestart en staat nu onder redactie van http://www.henkvanzuiden.nl/ – Henk van Zuiden.

Dat de gedichten van Sander Koolwijk op papier net zo boeiend zijn als op het podium bewees hij met zijn debuutbundel.

Zijn bundel Onder dak heeft veel aandacht gehad op radio en tv, onder andere in The Box, Goedemorgen Nederland en radio KinkFM.

En nu is Koolwijk de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het Wereldkampioenschap Poetry World Slampionship, waar hij opneemt tegen slammers uit de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Daags na de laatste groepswedstrijd van Nederlands elftal zal de WK Poetryslam plaatsvinden (21.30 uur ) van dit evenement in de Schouwburg van Rotterdam (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam). Reden genoeg om de komende weken nog een Nederlander in de gaten te houden! 

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer