Agenda

Amsterdam Klezmer Band maakt muziekvoorstelling naar teksten van Isaak Babel

Agenda

De Amsterdam Klezmer Band is onlangs gestart met een nieuwe muziekvoorstelling geïnspireerd op een verhaal van de Russisch-Joodse schrijver Isaak Babel over de legendarische gangster Benja Krik. Benja is koning der rovers uit het Joodse maffia-milieu van de Russische havenstad Odessa, begin vorige eeuw. Odessa wordt ook wel vergeleken met Napels of Marseille. De figuur Benja doet denken aan een kruising tussen Robin Hood en Al Capone.

Voor deze voorstelling componeerde de Amsterdam Klezmer Band een avondvullend muziekprogramma geënt op de onderhoudende en beeldende teksten van Babel. De liedteksten zijn zowel in het Nederlands als Russisch en balanceren tussen verwijzingen naar het oude Odessa en het ‘hier en nu’. Passie en hartstocht leiden uiteindelijk tot grootse overwinningen die uitmonden in een klassiek meeslepend Amsterdam Klezmer feest!

De voorstelling Benja , gangsters & entertainers zal tot en met 7 december in 22 theaters en concertzalen in Nederland en het buitenland te zien zijn. Na try-outs in Den Bosch, Tiel en Leeuwarden gaat Benja op 6 oktober in de Kleine Komedie te Amsterdam in première.

Kijk hier voor meer informatie en de speellijst.

Luister naar de Wedding March en Sheine Velt .