Uitgeverij 521 brengt nieuwe essayreeks uit: de Bergen-reeks

Het Bert Schierbeekfonds

Het Bert Schierbeekfonds werd op initiatief van het Fonds voor de Letteren

op 22 juni 1998 opgericht. Het Fonds beheert donaties en legaten en keert

bijdragen uit aan bijzondere literaire projecten. Het huren van het huis aan de Nesdijk is daar één van. Sinds mei 2002 huurt het Bert Schierbeekfonds het huis van de Stichting A. Roland Holst Fonds om schrijvers en dichters in de gelegenheid te stellen in rust te kunnen werken.

Jan van der Vegt (1935) schreef eerder de biografie van Hans Andreus en recent verscheen Zes winters aan zee: liefde en rekenschap bij A. Roland Holst. In 2000 publiceerde hij A. Roland Holst, Biografie.

Presentatie

Op 21 juni om 16.00 uur wordt het eerste boek uit de Bergen-reeks gepresenteerd in de eerste Bergensche Boekhandel.

Op de presentatie zal uniek filmmateriaal getoond worden uit de collectie van Berend Boudewijn. De vader van Boudewijn, de schrijver Johan van der Woude, filmde in de oorlogsjaren schrijvers en andere literaire persoonlijkheden die op bezoek kwamenbij hun aankomst met de ‘Bello’ in Bergen. Dit filmmateriaal , tegen het decor van Bergen en Bergen aan Zee, zal toegelicht worden door Tonny van der Horst, die met haar toenmalige echtgenoot Victor E. van Vriesland een van de gasten was. Verder onder meer: A. Roland Holst, Constant van Wessem, J.C. Bloem e.v.a.

Bron: http://www.uitgeverij521.nl/ – Uitgeverij 521 / mh

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer