VU-podium poëzie, 7 en 9 juni 2003

Zaterdag 7 juni

Poëziemanifestatie ‘Muziek en poëzie’ in de historische omgeving van het Vordense kasteel Hackfort. Bekroonde deelnemers van eerdere edities van de VU-podium poezieprijs dragen voor uit eigen werk. Ook is er een podium voor aanstormend dichttalent. Muziek door studenten van het Amsterdams Conservatorium.

Locatie: kasteel Hackfort te Vorden; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Maandag 9 juni

Uitreiking VU-podiumpoëzieprijs. De jury – o.l.v. Theo de Boer – maakt bekend welk gedicht, met als thema wetenschap, dit keer de jaarlijkse VU-podium poëzieprijs wint. Ook wordt de bloemlezing Tegen beter weten 4 ten doop gehouden, met daarin de dertig beste inzendingen van afgelopen jaar. Speciale gast Huub Oosterhuis wordt geïnterviewd en leest voor uit eigen werk. Aansluitend ontvangt Oosterhuis het eerste exemplaar van de aan hem gewijde bundel Vechten en vieren.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Voor een uitgebreide beschrijving van de activiteiten: http://www.vupodium.nl – www.vupodium.nl

(Bron: VU/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer