2 juni 2003

VU-podium poëzie, 7 en 9 juni 2003

Zaterdag 7 juni

Poëziemanifestatie ‘Muziek en poëzie’ in de historische omgeving van het Vordense kasteel Hackfort. Bekroonde deelnemers van eerdere edities van de VU-podium poezieprijs dragen voor uit eigen werk. Ook is er een podium voor aanstormend dichttalent. Muziek door studenten van het Amsterdams Conservatorium.

Locatie: kasteel Hackfort te Vorden; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Maandag 9 juni

Uitreiking VU-podiumpoëzieprijs. De jury – o.l.v. Theo de Boer – maakt bekend welk gedicht, met als thema wetenschap, dit keer de jaarlijkse VU-podium poëzieprijs wint. Ook wordt de bloemlezing Tegen beter weten 4 ten doop gehouden, met daarin de dertig beste inzendingen van afgelopen jaar. Speciale gast Huub Oosterhuis wordt geïnterviewd en leest voor uit eigen werk. Aansluitend ontvangt Oosterhuis het eerste exemplaar van de aan hem gewijde bundel Vechten en vieren.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Voor een uitgebreide beschrijving van de activiteiten: http://www.vupodium.nl – www.vupodium.nl

(Bron: VU/tm)

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer