Agenda

Theatervoorstelling 'Geniale Anarchie' naar gelijknamige boek Boeli van Leeuwen

Agenda

De theatervoorstelling Geniale Anarchie is geïnspireerd op het gelijknamige boek van de Curaçaose schrijver Boeli van Leeuwen (1922-2007).

Stichting Julius Leeft! organiseert jaarlijks voorstellingen waar de speciale relatie tussen Nederland en de vroegere koloniën en ontwikkelingslanden als een rode draad doorheen loopt en brengt via theatervoorstellingen maatschappelijke issues bij een breed publiek onder de aandacht. Eerdere succesvolle producties waren onder andere ‘De Tranen van Den Uyl’, ‘Dubbelspel’, ‘Amandla’, ‘Claus!’ en ‘Hoe duur was de Suiker’.

De voorstelling Geniale Anarchie heeft de vorm van een geënsceneerde muzikale reading en neemt ons mee via de ogen van Boeli van Leeuwen en aan de hand van de politiek van de jaren tachtig op Curaçao,  naar de politiek aldaar anno nu. Een reeks aan personages komt langs, zoals de jonge student politicologie Chevy, die mijmert over wat hij voor de toekomst zou kunnen betekenen, drie mannelijke politici en drie vrouwelijke ex-minister-presidenten die hun mening geven over de toekomst van Curaçao alsook Mai, de schoonmaakster die besluit dat ze een carnavalshit wil schrijven. Allen met hun eigen worsteling met fatale gevolgen.

De cast bestaat uit een mix van bekende acteurs en muzikanten (o.a. Bo Bojoh, Kenneth Herdigein, Rick Nicolet,  Sergio IJssel, Roger Goudsmit, Raymi Sambo, Izaline Calister, Gerda Havertong, Jeannine la Rose, Anna Makaloy) en BN’ers (o.a. Maartje van Weegen, Joop Daalmeijer, Frits Barend, Glenn Helberg, Margie van Gijn) met tekstbijdragen van o.a. Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Walter Palm en Guus Pengel, onder regie van John Leerdam.

Geniale Anarchie gaat over liefde, seks, geweld en de politieke en sociale verhoudingen op Curaçao in de jaren tachtig.  Het gelijknamige boek van de Antilliaanse schrijver Boeli van Leeuwen verscheen in 1990 voor het eerst bij Uitgeverij In de Knipscheer.

De liedteksten (op muziek gezet door Harto Soemodihardjo) zijn deels gebaseerd op gedichten van Pierre Lauffer.

 

Geniale Anarchie
Paradiso – Amsterdam
maandag 28 en dinsdag 29 januari
Aanvang: 20.00 uur.

Reserveren voor Geniale Anarchie voor maandag 28 – 01: www.ticketmaster.nl/event/106113
Reserveren voor Geniale Anarchie voor dinsdag 29 – 01: www.ticketmaster.nl/event/106115

Bij de Last Minute Ticket Shop (Leidseplein) zijn voor de voorstelling Geniale Anarchie in Paradiso op maandag en dinsdag ook kaarten te koop. Deze laatste kaarten zijn verkrijgbaar voor de helft van de prijs. Kijk voor meer informatie op:
 Studenten betalen op vertoon van hun collegekaart bij de kassa van Paradiso een gereduceerd tarief.