MEET THE REDACTIE! ZONDAG 18 MEI VAN 21-22 UUR, IN DE CHATBOX

De Chatbox van Literair Nederland blinkt uit in eenvoud. Wanneer desalniettemin onduidelijkheden zijn over het functioneren, mail dan naar mailto:menno@literairnederland.nl – menno@literairnederland.nl. De verzamelde vragen en opmerkingen worden verwerkt tot een beknopte handleiding. Voor nu: literair babbelen als de broertjes De http://www.absofacts.com/literatuur/data/goncourtedmondjulesde.shtml – Goncourt, die naar verluidt hun moeder beloofde zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Een nobel streven:

?En zo zijn we weer in de rue du Caire, waar ’s avonds heel de losbandige nieuwsgierigheid van Parijs samenkomt, de rue du Caire met zijn obscene ezeldrijvers, met zijn lange Afrikanen in zinnelijke houdingen, die hun begerige blikken over de langskomende vrouwen laten gaan, met die verhitte bevolking, die je doet denken aan katten die op gloeiende houtskool pissen.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer