VSB Poëzieprijs: de winnaar

Oosterhoff krijgt de prijs voor zijn bundel Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen (De Bezige Bij). In de eerder gepubliceerde juryverantwoording wordt deze bundel beschreven als ?een van de avontuurlijkste, eigenzinnigste en oorspronkelijkste bundels die het afgelopen jaar zijn verschenen.

De VSB Poëzieprijs behelst een geldbedrag van 25.000 euro. De overige genomineerden -Robert Anker (De broekbewapperde mens), Arjen Duinker (Misschien vier vergelijkingen), Astrid Lampe (De memen van Lara) en Alfred Schaffer (Dwaalgasten)- krijgen ieder een bedrag van 1.200 euro. De feestelijke uitreiking van de tiende VSB Poëzieprijs vindt plaats op 23 mei in de Amsterdamse Rode Hoed.

Meer informatie: http://www.vsbpoezieprijs.nl – www.vsbpoezieprijs.nl

(Bron: vsb/tm)

Noot: de bekroonde bundel is in week 19 (5 mei t/m 11 mei) ons boek van de week. Meer over Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen vindt u dus bij de afdeling Boek van de Week, tm.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 maart 2008

Kind van Tibet,Soname Yangchen

Een boek over een Tibetaanse vrouw, dat trok mijn aandacht. Na het lezen van Zeven jaar in Tibet heeft Tibet mijn belangstelling gehouden. Maar de twijfel was ook aanwezig, het is een waargebeurd verhaal en daar ben ik niet echt gek op. Wat in die boeken beschreven wordt is meestal erg melodramatisch weergegeven en veel stukken worden weggelaten zodat je met een groot aantal vragen blijft zitten.

Het begin van het boek riep bij mij ook enige weerstand op.

Lees meer