Nominaties voor de C. Buddingh-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2003

Woensdag 18 juni, tijdens het Poetry International Festival, wordt de winnaar bekend gemaakt in een speciaal programma rond de uitreiking van de prijs. Het festivalpubliek krijgt tijdens dit programma de gelegenheid met de veelbelovende nieuwe dichters kennis te maken. Zij dragen voor uit hun genomineerde debuut en de dichter Edward van de Vendel gaat kort met ieder van hen in gesprek.

De C. Buddingh-prijs bestaat uit een geldbedrag van â?¬1200,-. Meer informatie over het Poetry International Festival is te vinden op http://www.poetry.nl/ – www.poetry.nl.

Bron: Poetry International / le

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer