23 april 2003

Het Liegende Konijn is uit! (april 2003)

daar is het: het eerste nummer van Het Liegende Konijn. Het is zeer fraai vormgegeven, bevat louter gedichten en ligt voor 17,50 euro in de boekwinkels. Deleu is de enige redacteur van het tijdschrift en in ‘zijn’ eerste nummer heeft hij niet eerder gepubliceerd werk geplaatst van Anna Enquist, Luuk Gruwez, Stefan Hertmans, Rutger Kopland, Anton Korteweg, K. Michel, Leonard Nolens, David van Reybrouck, Marjoleine de Vos en Menno Wigman.

Het Liegende Konijn zal eens per half jaar verschijnen. In de Volkskrant van woensdag 23 april is een recensie van het eerste nummer te lezen van Peter Swanborn en bij de reacties onder dit nieuwsbericht staat een recensie van literairnederlandlid Annette.

Het Liegende Konijn, Van Halewyck & Meulenhoff, jaargang 1, nummer 1, april 2003, 90 pagina’s, 17,50 euro.

(Bron: tm)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer