Het Liegende Konijn is uit! (april 2003)

daar is het: het eerste nummer van Het Liegende Konijn. Het is zeer fraai vormgegeven, bevat louter gedichten en ligt voor 17,50 euro in de boekwinkels. Deleu is de enige redacteur van het tijdschrift en in ‘zijn’ eerste nummer heeft hij niet eerder gepubliceerd werk geplaatst van Anna Enquist, Luuk Gruwez, Stefan Hertmans, Rutger Kopland, Anton Korteweg, K. Michel, Leonard Nolens, David van Reybrouck, Marjoleine de Vos en Menno Wigman.

Het Liegende Konijn zal eens per half jaar verschijnen. In de Volkskrant van woensdag 23 april is een recensie van het eerste nummer te lezen van Peter Swanborn en bij de reacties onder dit nieuwsbericht staat een recensie van literairnederlandlid Annette.

Het Liegende Konijn, Van Halewyck & Meulenhoff, jaargang 1, nummer 1, april 2003, 90 pagina’s, 17,50 euro.

(Bron: tm)

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer