Wildgroei in Perdu, vrijdag 25 april

Uit het persbericht: ‘Daartoe worden die dichters uitgenodigd op wier werk de term ?wildgroei van toepassing is: poëzie die zich niet erg beperkt voelt door de traditionele en rationele regelgeving van de logica, samenhang of bladspiegel. De avonden draaien vooral om de afzonderlijke dichters, maar daarnaast wil Wildgroei een kleine reflectie op de hedendaagse poëzie en haar klimaat tot stand brengen; de dichters is gevraagd te reageren op hun plaats in de literatuur. Inleiders en presentatoren zullen dit gaan omlijsten en gaandeweg de Wildgroei-reeks zullen discussies met dichters, critici, essayisten en academici worden opgevoerd.’

De eerste dichters die in het kader van deze nieuwe avondenreeks zullen voordragen zijn Lucas Hüsgen, Elma van Haren, F. van Dixhoorn, Anne Vegter en Peter van Lier.

Perdu, vrijdag 25 april, 20.30 uur, 5,- euro (korting 4,- euro)

Kloveniersburgwal 86, Amsterdam,

Informatie: (020) 6276295 / http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer