22 april 2003

Imme Dros ontvangt Theo Thijssenprijs 2003

Het werk van Imme Dros, die in 1971 debuteerde met Het paard Rudolf, werd eerder bekroond met tien Zilveren Griffels, de Nienke van Hichtumprijs (1983) en de Woutertje Pieterse Prijs (1988). Dros schreef meer dan vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder de Odyssee.

De Theo Thijssenprijs, de ‘PC. Hooftprijs voor kinder- en jeugdliteratuur’, is Dros toegekend op voordracht van een jury onder voorzitterschap van Joke van Leeuwen, de vorige laureaat.

Evenals aan de P.C. Hooftprijs is aan de Theo Thijssenprijs een bedrag van 60.000 euro verbonden, waarvan 25.000 euro besteed dient te worden aan publicaties/activiteiten die verband houden met het bekroonde oeuvre. De uitreiking vindt op 19 september 2003 plaats in het Letterkundig Museum te Den Haag.

(Bron: ANP/tm)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer