Imme Dros ontvangt Theo Thijssenprijs 2003

Het werk van Imme Dros, die in 1971 debuteerde met Het paard Rudolf, werd eerder bekroond met tien Zilveren Griffels, de Nienke van Hichtumprijs (1983) en de Woutertje Pieterse Prijs (1988). Dros schreef meer dan vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder de Odyssee.

De Theo Thijssenprijs, de ‘PC. Hooftprijs voor kinder- en jeugdliteratuur’, is Dros toegekend op voordracht van een jury onder voorzitterschap van Joke van Leeuwen, de vorige laureaat.

Evenals aan de P.C. Hooftprijs is aan de Theo Thijssenprijs een bedrag van 60.000 euro verbonden, waarvan 25.000 euro besteed dient te worden aan publicaties/activiteiten die verband houden met het bekroonde oeuvre. De uitreiking vindt op 19 september 2003 plaats in het Letterkundig Museum te Den Haag.

(Bron: ANP/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer