Zwagerman presenteert Zomergasten

Uit de veelgestelde vragen op de http://www.vpro.nl/programma/zomergasten/index.shtml?2785571+3730698 – website van de vproover de afgelopen Zomergasten:

ZOEKEN DE GASTEN DE FRAGMENTEN ECHT ZELF UIT?

Ja, de beeldfragmenten worden door de gasten zelf uitgezocht. In uitzonderingsgevallen (wanneer fragmenten onvindbaar, onbetaalbaar of anderszins onmogelijk uit te zenden zijn) kan de redactie wel alternatieven aandragen om de gast op nieuwe ideeën te brengen.

KUNNEN ER VHS KOPIEÃ?N VAN DE UITZENDINGEN BESTELD WORDEN?

Nee, helaas niet. Dit in verband met de rechten van de vele fragmenten.

MAG ER PUBLIEK BIJ DE UITZENDINGEN AANWEZIG ZIJN?

Er is geen publiek aanwezig bij de uitzendingen. Wegens ruimtegebrek mogen zelfs de gasten maar twee mensen meenemen. Overige achtergrondruis wordt veroorzaakt door de redactie.
HOE WORD IK DE VOLGENDE ZOMERGAST?

Ieder jaar zijn er weer mensen die zich bij onze redactie aanmelden als de perfecte Zomergast of zelfs als presentator. Droevig genoeg is een hoofdrol in Zomergasten echter alleen weggelegd voor genodigden.

WAAROM STAAN NIET ALLE FRAGMENTEN OP DE WEBSITE?

In verband met rechten kunnen niet alle fragmenten online komen. Waar er toestemming is verleend, komen de fragmenten voor de duur van drie maanden op de Zomergasten website te staan.

VAN WIE IS DE BEGINTUNE VAN ZOMERGASTEN?

Bugge Wesseltoft: “Existence”
van de cd: Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz.
Sharing (Energy Polygram Norway 1998).
Catalogus nr: 538259-2.

Bron: VPRO / EdV

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer