Jubileum Uitgeverij 010

Hans Oldewarris en Peter de Winter startten in april 1983 Uitgeverij 010, nadat zij hun architectuurstudie aan de Technische Universiteit Delft hadden afgerond. De uitgeverij is dan ook gespecialiseerd in boeken over architectuur en vormgeving. ‘We hebben in de afgelopen jaren veel boeken uitgegeven, en gaan daar zeker mee door’, zegt Hans Oldewarris.

Voorlopig hebben ze ‘werk zat’, maar volgens Oldewarris wordt het tijd te gaan werken aan de voortzetting van de uitgeverij. ‘Dat heeft nu absolute prioriteit. Peter en ik hebben het twintig jaar gedaan, we gaan nu op zoek naar iemand die tezijnertijd de uitgeverij kan voortzetten. Dus zoeken we iemand die bekend is met het terrein van architectuur en vormgeving én met uitgeven, zodat we die kunnen inleiden in het bedrijf. Maar zo iemand vind je niet zomaar.

Het jubileumboek 20 jaar|years 010 toont een compleet overzicht van alle 427 boeken uitgave afgebeeld. De presentatie van het boek vindt plaats in Café Hoboken, onder de Kunsthal. Aansluitend is er feest. Oldewarris verwacht tussen de twee- en driehonderd gasten. Tijdens het feest kunnen zij een bezoek brengen aan de tentoonstelling in de Kunsthal, die nog tot 13 april duurt.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl /sk

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer