14 april 2003

Jubileum Uitgeverij 010

Hans Oldewarris en Peter de Winter startten in april 1983 Uitgeverij 010, nadat zij hun architectuurstudie aan de Technische Universiteit Delft hadden afgerond. De uitgeverij is dan ook gespecialiseerd in boeken over architectuur en vormgeving. ‘We hebben in de afgelopen jaren veel boeken uitgegeven, en gaan daar zeker mee door’, zegt Hans Oldewarris.

Voorlopig hebben ze ‘werk zat’, maar volgens Oldewarris wordt het tijd te gaan werken aan de voortzetting van de uitgeverij. ‘Dat heeft nu absolute prioriteit. Peter en ik hebben het twintig jaar gedaan, we gaan nu op zoek naar iemand die tezijnertijd de uitgeverij kan voortzetten. Dus zoeken we iemand die bekend is met het terrein van architectuur en vormgeving én met uitgeven, zodat we die kunnen inleiden in het bedrijf. Maar zo iemand vind je niet zomaar.

Het jubileumboek 20 jaar|years 010 toont een compleet overzicht van alle 427 boeken uitgave afgebeeld. De presentatie van het boek vindt plaats in Café Hoboken, onder de Kunsthal. Aansluitend is er feest. Oldewarris verwacht tussen de twee- en driehonderd gasten. Tijdens het feest kunnen zij een bezoek brengen aan de tentoonstelling in de Kunsthal, die nog tot 13 april duurt.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl /sk

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer