Pessoa in Perdu, 18 april

Fernando Pessoa was een dichter die niet genoeg had aan een enkel pseudoniem. Na zijn dood werden duizenden gedichten en fragmenten gevonden van de hand van meer dan vijfentwintig alter egos die, voorzien van een eigen karakter, een eigen horoscoop, een levensloop, elk een geheel eigen stijl ontwikkelden. Zo belichaamde Pessoa in zn eentje een hele schizofrene school van dichters.

Vrijdag 18 april, 20.30 uur, toegang: 5,- euro (korting 4,- euro) Perdu, Klovenierburwal 86 te Amsterdam.

http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

Wij zijn verhalen / Die verhalen van verhalen – oden aan Pessoa. Met Robbert-Jan Henkes als Fernando Pessoa, Erik Bindervoet als Ricardo Reis, Wilbert Cornelissen als Alvaro de Campos en Paul van Capelleveen als Alberto Caeiro.

(Bron: Perdu/tm)

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer