Agenda

1q84 ? Haruki Murakami

Op 26 juni a.s. verschijnen de eerste twee delen van de trilogie 1q84, het magnum opus van Murakami. In Japan was dit boek een doorslaand succes. Boek drie verschijnt in het voorjaar van 2011.

1q84 is het ijzingwekkend spannende verhaal van Aomame en Tengo. Aomame is fitnessinstructrice en moordenares. Tengo is wiskundeonderwijzer en doet aan valsheid in geschrifte. Op het eerste gezicht hebben zij niets met elkaar te maken, maar gaandeweg wordt duidelijk dat hun paden elkaar heel vroeger ooit gekruist moeten hebben, en het zit er even duidelijk in dat dit weer gaat gebeuren. Maar hoe? Aomame raakt verzeild in een parallelle wereld, die ze 1q84 noemt. 

Een nacht met Murakami
Ter gelegenheid van de verschijning van 1q84 wordt op vrijdag 25 juni 2010 de nacht van Murakami georganiseerd in Boekhandel Selexyz Scheltema in Amsterdam.

Aanvang: 22.00 uur ? 00.00 uur.  Inloop: 21.30 uur. Koningsplein 20, Amsterdam. Gratis toegang, maar aanmelden verplicht via promotie.scheltema@selexyz.nl

Te luisteren, te zien en te winnen:
– Abdelkader Benali over 1q84 en zijn liefde voor Haruki Murakami.
– Murakami’s fascinatie voor de muziek vind je terug in de lezing van Christine Otten met een muzikale bijdrage van Booktunes.net.
– Vertaler Luk van Haute schudde Murakami’s hand en spreekt over deze ontmoeting, zijn vertalingen van Murakami en over Japan.

Vervolgens start om 00.00 uur de verkoop van 1q8. Bezoekers maken kans op alle Nederlandse titels van Haruki Murakami, inclusief de eerste delen uit de trilogie 1q84.

  

1q84

Auteur: Haruki Murakami
Verschijnt bij: Uitgeverij Atlas (juni 2010)
Vertaald door:  Jacques Westerhoven, Elbrich Fennema en Luk van Haute
Prijs:  € 49,90