Het Hoge Woord met Astrid Lampe en Anneke Brassinga, 21 april

De dichteressen dragen voor uit eigen werk en worden geïnterviewd. Verder is er muziek van Marijke Boon, die onder meer een gedicht van Anneke Brassinga zingt. Daarnaast zal de Utrechtse filmmaker Jos Stelling in zijn gesproken column alles vertellen over het complex van Hartlooper en de relatie tussen Russische films en Utrechtse cultuur.

Astrid Lampe (1955) is dit jaar met haar derde bundel, De memen van Lara genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In 2001 was ze al eens genomineerd met haar tweede bundel, De sok weer aan, en met haar eerste bundel Rib (1997) dong ze mee naar de C. Buddingh-prijs.

Anneke Brassinga (1948) debuteerde als dichter met de bundel Aurora (1987). Voor de bundel Landgoed (1989) kreeg ze de Herman Gorterprijs en voor Verschiet (2001) de VSB-poëzieprijs om haar ?beeldrijke poëzie, waarin de taal op vaak schitterende wijze vele mogelijkheden laat zien: in de hoogste lyriek, in de humor ook, en in de zeer mooie vertalingen. Dit jaar nog zal een nieuwe bundel van haar verschijnen.

Hofman Café, Janskerkhof 17A te Utrecht; aanvang 20.00 uur; toegang gratis.

Andere punten op de literaire agenda van SLAU:

2 t/m 6 april: Jubileumweek van Het Werftheater, met o.a. een avond rond het Utrechtse lied (2 april) en Maarten van Roozendaal & Jeroen van Merwijk (5 april). Kijk op http://www.werftheater.nl – www.werftheater.nl voor het volledige jubileumprogramma.
13 april: ‘Adriaan Morrien, schrijver, dichter, criticus, essayist, vertaler’. Salon Saffier, Nieuwegracht 48 a/d werf, 15.00 uur. Toegang â?¬ 8,00. Reserveren verplicht: 030 – 6701020.

1 mei: Dichtersavond in Het Werftheater, 20.30 uur. Toegang gratis. Optredens van regionale schrijvers en dichters en Latijns-Amerikaanse muziek. Georganiseerd i.h.k.v. ?Theater anders.

19 mei: Het Hoge Woord, programma wordt binnenkort op http://www.slau.nl – www.slau.nl bekend gemaakt.

(Bron: SLAU/tm)

Noot van literairnederland: de nieuwe bundel van Astrid Lampe zal binnenkort ter sprake komen in onze Leesclub!

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer