4 april 2003

Het Hoge Woord met Astrid Lampe en Anneke Brassinga, 21 april

De dichteressen dragen voor uit eigen werk en worden geïnterviewd. Verder is er muziek van Marijke Boon, die onder meer een gedicht van Anneke Brassinga zingt. Daarnaast zal de Utrechtse filmmaker Jos Stelling in zijn gesproken column alles vertellen over het complex van Hartlooper en de relatie tussen Russische films en Utrechtse cultuur.

Astrid Lampe (1955) is dit jaar met haar derde bundel, De memen van Lara genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In 2001 was ze al eens genomineerd met haar tweede bundel, De sok weer aan, en met haar eerste bundel Rib (1997) dong ze mee naar de C. Buddingh-prijs.

Anneke Brassinga (1948) debuteerde als dichter met de bundel Aurora (1987). Voor de bundel Landgoed (1989) kreeg ze de Herman Gorterprijs en voor Verschiet (2001) de VSB-poëzieprijs om haar ?beeldrijke poëzie, waarin de taal op vaak schitterende wijze vele mogelijkheden laat zien: in de hoogste lyriek, in de humor ook, en in de zeer mooie vertalingen. Dit jaar nog zal een nieuwe bundel van haar verschijnen.

Hofman Café, Janskerkhof 17A te Utrecht; aanvang 20.00 uur; toegang gratis.

Andere punten op de literaire agenda van SLAU:

2 t/m 6 april: Jubileumweek van Het Werftheater, met o.a. een avond rond het Utrechtse lied (2 april) en Maarten van Roozendaal & Jeroen van Merwijk (5 april). Kijk op http://www.werftheater.nl – www.werftheater.nl voor het volledige jubileumprogramma.
13 april: ‘Adriaan Morrien, schrijver, dichter, criticus, essayist, vertaler’. Salon Saffier, Nieuwegracht 48 a/d werf, 15.00 uur. Toegang â?¬ 8,00. Reserveren verplicht: 030 – 6701020.

1 mei: Dichtersavond in Het Werftheater, 20.30 uur. Toegang gratis. Optredens van regionale schrijvers en dichters en Latijns-Amerikaanse muziek. Georganiseerd i.h.k.v. ?Theater anders.

19 mei: Het Hoge Woord, programma wordt binnenkort op http://www.slau.nl – www.slau.nl bekend gemaakt.

(Bron: SLAU/tm)

Noot van literairnederland: de nieuwe bundel van Astrid Lampe zal binnenkort ter sprake komen in onze Leesclub!

Recent

11 augustus 2017

Zorgenkind of zondagskind

7 augustus 2017

Een kanjer

4 augustus 2017

Wondranden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2007

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Dat klinkt toch goed nietwaar? Helaas, we worden wel meegenomen maar niet naar het bovengenoemde. Natuurlijk komen deze gebieden wel voor in het boek maar het frappante is dat ik heel veel over het reizen zelf heb gelezen maar weinig over het land.

Lees meer