4 april 2003

Het Hoge Woord met Astrid Lampe en Anneke Brassinga, 21 april

De dichteressen dragen voor uit eigen werk en worden geïnterviewd. Verder is er muziek van Marijke Boon, die onder meer een gedicht van Anneke Brassinga zingt. Daarnaast zal de Utrechtse filmmaker Jos Stelling in zijn gesproken column alles vertellen over het complex van Hartlooper en de relatie tussen Russische films en Utrechtse cultuur.

Astrid Lampe (1955) is dit jaar met haar derde bundel, De memen van Lara genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In 2001 was ze al eens genomineerd met haar tweede bundel, De sok weer aan, en met haar eerste bundel Rib (1997) dong ze mee naar de C. Buddingh-prijs.

Anneke Brassinga (1948) debuteerde als dichter met de bundel Aurora (1987). Voor de bundel Landgoed (1989) kreeg ze de Herman Gorterprijs en voor Verschiet (2001) de VSB-poëzieprijs om haar ?beeldrijke poëzie, waarin de taal op vaak schitterende wijze vele mogelijkheden laat zien: in de hoogste lyriek, in de humor ook, en in de zeer mooie vertalingen. Dit jaar nog zal een nieuwe bundel van haar verschijnen.

Hofman Café, Janskerkhof 17A te Utrecht; aanvang 20.00 uur; toegang gratis.

Andere punten op de literaire agenda van SLAU:

2 t/m 6 april: Jubileumweek van Het Werftheater, met o.a. een avond rond het Utrechtse lied (2 april) en Maarten van Roozendaal & Jeroen van Merwijk (5 april). Kijk op http://www.werftheater.nl – www.werftheater.nl voor het volledige jubileumprogramma.
13 april: ‘Adriaan Morrien, schrijver, dichter, criticus, essayist, vertaler’. Salon Saffier, Nieuwegracht 48 a/d werf, 15.00 uur. Toegang â?¬ 8,00. Reserveren verplicht: 030 – 6701020.

1 mei: Dichtersavond in Het Werftheater, 20.30 uur. Toegang gratis. Optredens van regionale schrijvers en dichters en Latijns-Amerikaanse muziek. Georganiseerd i.h.k.v. ?Theater anders.

19 mei: Het Hoge Woord, programma wordt binnenkort op http://www.slau.nl – www.slau.nl bekend gemaakt.

(Bron: SLAU/tm)

Noot van literairnederland: de nieuwe bundel van Astrid Lampe zal binnenkort ter sprake komen in onze Leesclub!

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer