Vier schrijvers doen literaire wetsvoorstellen, 4 april

Toegang: 5 euro (4 euro met korting)

Vrijdag 4 april, vanaf 20.30 uur in Perdu

Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Telefoon: 020-4220542; Website: http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

Uit de statuten van de Verloren Kamer:

Art. 1. De Verloren Kamer vertegenwoordigt het politiek/literaire geweten van het gehele Nederlandse volk. Doel van de Verloren Kamer is het naar buiten brengen van de politicus in de dichter en vice versa.

Art. 2. Vergaderingen van de Verloren kamer zijn openbaar en vinden plaats ten huize van Perdu te Amsterdam. Slechts bij hoge uitzondering zullen vergaderingen plaatsvinden achter gesloten deuren (u kunt aanbellen).

Art. 3. Leden van de Verloren Kamer worden ondemocratisch gekozen door de Avonden van Perdu op de grondslag van hun merites als dichter of schrijver. Niemand is uitgesloten van lidmaatschap van de Verloren Kamer.

Art. 4. Leden van de Verloren Kamer zullen literaire wetsvoorstellen indienen die onconventioneel zijn en onderbelichte aspecten van de Nederlandse en buitenlandse politiek voor het voetlicht brengen. Vorm en inhoud van betreffende wetsvoorstellen worden overgelaten aan de leden. Geen enkel wetsvoorstel is te vreemd om in overweging te worden genomen door de Verloren Kamer.

Art. 5. De wetsvoorstellen zullen openbaar worden voorgelezen door de indieners. De interruptiemicrofoon staat alle aanwezigen ter beschikking. Bezwaren tegen ingediende wetsvoorstellen zullen plenair worden overwogen. Besluiten worden niet genomen.

(Bron: Perdu/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer