24 maart 2009

180.000 treinreizigers gratis met de trein met boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk was zondag voor 180.000 treinreizigers tevens hun vervoersbewijs. Dat meldt de NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, zondag aan het eind van de middag.

Het was de achtste keer dat reizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk, dit jaar ‘Een tafel vol vlinders’ van Tim Krabbé, gratis door heel Nederland konden reizen. Vorig jaar was het Boekenweekgeschenk ‘De pianoman’ van J. Bernlef voor tweehonderdduizend treinreizigers tevens hun vervoersbewijs.

Naast het gratis reizen werd in de stationshal van Utrecht Centraal ook geschaakt met levende schaakstukken. Hierbij nam schaakliefhebber Krabbé het op tegen grootmeester Hans Böhm. Het schaakspel eindigde in een remise. Treinreizigers konden in de Sprinter van Haarlem naar Utrecht daarnaast tegen Krabbé en Böhm spelen. Deze ‘sprintertjes’ duurden maximaal drie minuten.
(nieuws.nl, NOVUM)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer