Agenda

Thomas Mann lezing 17 maart 'Humor en Ironie bij Thomas Mann'

Agenda

Tijdens de eerste salon in 2013 van Hans Spit nodigt u uit, houdt Tom Dommisse voor de elfde keer zijn traditionele Thomas Mann lezing. De lezingen die Tom Dommisse over het allesomvattende werk van een van de grote schrijvers van de 20e eeuw, Thomas Mann hield, waren destijds een initiatief van Boekhandel Buddenbrooks.

Zo’n vier keer per jaar staat de oude zaal van Van Stockum open voor de salon van Hans Spit. De salon is een traditie die stamt uit de tijd dat Spit verkoper was in Boekhandel Buddenbrooks  aan het Noordeinde in Den Haag. Een boekhandel  waar je bijzondere titels kon vinden en een ‘praathuis’ voor schrijvers en literatuurliefhebbers was maar het in de economische crisis, zoals velen, niet meer redde.

Hans Spit is echter doorgegaan met de goedbezochte salons die nu in de veilingzaal van Van Stockum aan de Prinsegracht in Den Haag plaatsvinden.
Het afgelopen jaar traden Gerard Koolschijn, Diederik Stevens en Matthijs de Ridder op in de Salon en hielden diverse sprekers een korte lezing over de dichter Lucebert.

Lezing: Humor en Ironie bij Thomas Mann
zondag 17 maart,
Van Stockum,
aanvang 15.00 uur
Entree € 7.50
Veilinghuis van Stockum ( Prinsegracht 15, Den Haag )

Graag reserveren via spit.hans@gmail.com of redactie@extaze.nl
T 0681309892