11 tot en met 14 mei: het Amsterdams Studentenfestival

Van 11 tot en met 14 mei zet het Amsterdams studenten festival de binnenstad van Amsterdam op z’n kop.

Het ASF is het culturele festival waarbij studenten zich kunnen laten zien op de mooiste podia van Amsterdam. Al een decennium lang biedt het ASF een podium aan talentvolle studenten. Verspreid door de binnenstad kan de Amsterdamse student genieten van cultuur in de ruimste zin van het woord: van muziek tot poëzie en van fotografie tot kleinkunst. Ook tijdens deze tiende editie wordt er in verschillende disciplines gestreden om mooie prijzen. Niet alleen de deskundige jury, maar ook het publiek heeft hier een stem in. En na vier avonden vol met cultureel verrijkende momenten kan een memorabel eindfeest natuurlijk niet uitblijven.
Dus kom kijken, stem op je nieuwe lievelingsstudent en waag ter afsluiting een dansje op de vrolijke noten van onze DJ’s!

Tien jaar geleden begon het festival als een feest dat het collegejaar op een culturele manier afsloot. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot zijn huidige vorm. Ook de naamsverandering van twee jaar geleden valt hiermee te verklaren. Vroeger stond het festival bekend als het UvA Cultureel Festival. Hiermee sloot het festival veel talent uit van deelname. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit stonden namelijk te trappelen om mee te doen. Het Amsterdams Studenten Festival wil sinds twee jaar dan ook geen enkele Amsterdamse student meer uitsluiten!

Dit jaar wordt er gezocht naar talent binnen bijna elke denkbare categorie: bands, kleinkunst, DJ, korte film, toneel, dans, fotografie, klassieke muziek, singer/songwriter, presentatie en poezie. Door deze brede programmering valt er voor iedereen wat te genieten tijdens ons festival.

Als podium worden verschillende theaters en cafe’s in de binnenstad gebruikt, zoals de Winston Kingdom, het Comedy Theater, het Bethaniënklooster, de Meander, het Rozentheater, Griffioen, en nog veel meer. Het festival wordt op donderdag groots afgesloten met een eindfeest in de Odeon waarbij de line-up bestaat uit Kraak en Smaak, Tom Trago, Fokko en Koen en de winnaars van de disciplines Bands en DJ.

Programma
11 mei
19.30-22.00 Klassieke muziek Bethaniënklooster
20.00-23.00 Dans Rozentheater
20.30-23.30 Kleinkunst Comedytheater

12 mei
20.00-23.30 Toneel Comedy theater
20.30-01.00 Bands dinsdag MP3
22.00-03.00 DJ Winston Kingdom

13 mei
16.00-18.00 Fotografie prijsuitreiking Griffioen
20.00-23.00 Singer songwriter Winston Kingdom
20.30-01.00 Bands woensdag MP3

14 mei
19.00-21.00 Korte film De Uitkijk
20.00-22.00 Poëzie Perdu
23.00-04.00 Eindfeest Odeon

Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de site. www.amsterdamsstudentenfestival.nl

Ook kunnen er kaarten gekocht worden op de volgende voorverkoop adressen:

Crea 1
Turfdraagsterpad 17
1012 XT Amsterdam
kaartjes worden aan de balie verkocht.

HvA Leeuwenburg
Weesperzijde 190
1097 DZ Amsterdam
kaartjes worden in de hal verkocht.

Velvet Music Amsterdam
Rozengracht 40
1016 NC Amsterdam

Het eindfeest
Na vier dagen en elf disciplines is het tijd voor nog één laatste feestje op het Amsterdams Studenten Festival 2009. En wat voor één! Met knallende optredens stellen we het einde nog even uit van een hopelijk zeer geslaagd en drukbezocht festival.
Op 14 mei, als we met Poëzie de laatste discipline hebben gehad, heeft iedereen een uurtje de tijd om van alle festivalbeslommeringen bij te komen. Vervolgens kan iedereen zich om 23:00 begeven naar het prachtige Odeon aan de Singel, waar op dat moment het eindfeest losbarst. Met de toepasselijke titel Lef! is het feest een mooie gelegenheid voor alle deelnemers om de spanningen van de voorgaande dagen van zich af te dansen, ditmaal op de tunes van andere artiesten. Maar niet alleen de deelnemers aan het festival kunnen naar het feest komen. Iedereen die geïnteresseerd is in een vet tof feest kan een kaartje bemachtigen. We hebben een mooi en gevarieerd programma samengesteld, met daarin enkele zeer aansprekende namen, waaronder Kraak & Smaak, Tom Trago, Fokke Versloot en Koen Lebens.
Als hoofdact van de avond presenteren wij de mannen van Kraak & Smaak, die een dj-set ten gehore zullen brengen. Dit Nederlandse ensemble weet ondanks hun in het buitenland nogal onhandige naam al enige tijd internationaal furore te maken. Vorig jaar verscheen het tweede album, Plastic People, met daarop de aanstekelijke single ‘Squeeze Me’, die er voor zorgde dat de band een veelgevraagde gast werd op festivals. Met hun mix van funk, electro-soul en jazz spreken ze liefhebbers van verschillende genres aan. Van relaxed chill luisteren en lichamelijk neuriëren tot aan dansend en springend de avond door komen ?Kraak & Smaak levert het. De band zelf omschrijft hun muziek nog het beste als “It’s dance music to listen to.” Verwacht een zeer energieke dj-set van een band die garant staat voor een feestje. (Niels Tubbing)

(bron: website Amsterdamsstudentenfestival.nl)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer