Agenda

100ste geboortedag van schrijver Godfried Bomans

Agenda

Op zaterdag 2 maart a.s. om ca. 16:00 uur onthult burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aan de gevel van Bierkade 2A te Den Haag een gedenkplaat ter herinnering aan de 100ste geboortedag van de schrijver Godfried Bomans.

Op  2 maart 1913 werd aan de Bierkade 2A te Den Haag Godfried Bomans geboren. Hij ontwikkelde zich tot een van de meest gelezen schrijvers van Nederland en Vlaanderen en werd ook bekend om zijn optredens voor radio en televisie.
Zijn bekendste boek Erik of Het klein insectenboek (1941) is dit jaar gekozen tot het nationale leesboek voor de campagne Nederland Leest in november 2013.

Om 15:00 uur begint in de Centrale Bibliotheek (Spui 68 Den Haag) ter viering van de 100ste geboortedag een bijeenkomst van het Godfried Bomans Genootschap. Deze bijeenkomst is vrijelijk toegankelijk. Sprekers zullen zijn Gé Vaartjes, de biograaf van Godfried Bomans en Fred Berendse, voorzitter van het Genootschap. Daarna loopt het gezelschap naar de Bierkade om het herinneringsteken te onthullen.
De gedenkplaat ziet er uit als de vele blauwe gedenkborden die in Groot-Brittannië te vinden zijn ter herinnering aan onder anderen Charles Dickens, het grote voorbeeld van Godfried Bomans.

De onthulling is een initiatief van het Godfried Bomans Genootschap, in samenwerking met Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag en wooncorporatie Staedion. Het Genootschap bestaat sinds 1972 en telt ongeveer 250 leden. Twee maal per jaar komen de leden bijeen en twee keer per jaar geeft het Genootschap zijn eigen periodiek ‘Godfried’ uit. www.godfriedbomans.nl