Agenda

10 juli: poëzie en jazz in Beauvoorde

Voor de 40e editie van Poëzie Beauvoorde heeft organisator Opbouwwerk IJzerstreek een extra feestelijk programma samengesteld. Op vrijdag 10 juli vindt in de kerk van Vinkem Poëzie & Jazz plaats. Volgende dichters lezen voor uit eigen werk: Roger M.J. de Neef, Ruth Lasters, Frederik Lucien De Laere en Sylvie Marie. Een jazz-ensemble met Paulien van Schaik (zang), Hein van de Geyn (contrabas) en Ulas Aksunger (percussie), zorgt voor het muzikale kader.

Het Poëziecentrum is aanwezig met een info- en verkoopstand.

Locatie: Kerk van Vinkem, Zomerweg, B-8630 Beauvoorde (Vinkem)
Datum + uur: vrijdag 10 juli 2009 om 20u00
Toegang: € 10
Meer info en reservatie: ge.ce.qua@euphonynet.be of +32 (0)58 31 22 91

Elk jaar kunt u in het polderdorp ook poëzie in het straatbeeld ontdekken. Dit jaar is gekozen voor dierengedichten van Vlaamse en Nederlandse dichters. U wandelt langs gedichten van onder andere C. Buddingh, Ida Gerhardt, Guido Gezelle, Karel Jonckheere, Kees Stip, Willem van Toorn, Vasalis en Willem Wilmink. De dertien panelen zijn verspreid over de dorpskern van Wulveringem en Vinkem (samen vormen ze Beauvoorde). Het parcours kan zowel te voet als met de fiets afgelegd worden.

Er is een folder beschikbaar met een plannetje en meer uitleg. Gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum van het Kasteel van Beauvoorde, Wulveringemstraat 10, B-8630 Beauvoorde.

Op zondag 12 juli en op zondag 30 augustus is er een geleide wandeling langs de gedichten. Voordracht en duiding worden verzorgd door Ingrid Sohier en Frieda Vanslembrouck. Deelname: € 5. Afspraak om 16u00 aan het kasteel van Beauvoorde.

Locatie: dorpskern Beauvoorde, B-8630 Beauvoorde
Periode: 1 juli ? 31 augustus / 12 juli & 30 augustus: geleide wandeling
Toegang: gratis / geleide wandeling: € 5
Meer info en reservatie: ge.ce.qua@euphonynet.be of +32 (0)58 31 22 91

Liefhebbers van oude boeken kunnen in de zomermaanden weer terecht in de Snuffelhoek; dit jaar gevestigd in de Kwadestraat 5. De thema’s zijn vrij divers: geschiedenis, poëzie, kunst, gezondheid, thrillers, kinderboeken, kookboeken, …
Locatie: Kwadestraat 5, B-8630 Beauvoorde
Data + uren: in juli & augustus elke dag van 14u00 tot 18u00

(bron: poeziecentrum, www.poeziecentrum.be. Op de foto: Ruth Lasters)