Agenda

Zot van Elsschot

Zot van Elsschot: de veiling!
Een mercantiel literair evenement betreffende ernstige aangelegenheden ten faveure van een goed doel.

donderdag 28 oktober 2010 – 20:15

Woon op 28 oktober de laatste aflevering in de reeks Zot van Elsschot live bij in veilinghuis Bernaerts! Een literaire avond met tal van optredens, interviews, voordrachten en de veiling van Elsschots bed.

Bernaerts Kunstveilingen nv, Verlatstraat 16-22, Antwerpen

Gratis, reserveren aanbevolen: info@deburen.eu, +32 (0)2 212 19 30

© Michiel Hendryckx
‘Het echtelijk bed vind ik de meest geschikte plaats voor het bespreken van ernstige aangelegenheden. Daar ben je tenminste alleen met je vrouw. […] Daar wordt alles medegedeeld wat men met open vizier niet goed durft te zeggen en daar was het dan ook dat ik, toen ik goed op mijn rechterzijde lag, na een inleidende stilte aan mijn vrouw zei, dat ik koopman ging worden.’ Willem Elsschot in Kaas.

Nog tot zondag 31 oktober kunt u op Klara luisteren naar Zot van Elsschot, een prestigieuze radioserie waarin de gekte die een schrijver teweeg kan brengen wordt gecultiveerd. Maar het kan nog gekker. Klara vond na een uitvoerige speurtocht het bed van Willem Elsschot. En dat wordt geveild voor Bednet.
Op een avond die geheel in de geest en de traditie van Willem Esschot / Alfons de Ridder staat.

Met o.m. Michiel Hendryckx, Pascale Platel, Guido Lauwaert, Johan Petit, Willem Dolphyn, Eric Rinckhout, Bart Van Loo, Jean-Paul Van Bendegem. Muzikaal ondersteund door het befaamde ARSIS4 Quartet.

Presentatie: Pat Donnez
Veilingmeester: Mon Bernaerts

Een initiatief van Klara, deBuren en Stad van Elsschot

deBuren laat 30 mensen meebieden op het bed van Elsschot.

Wie biedt er mee(r)?
Stuur ten laatste op maandag 11 oktober een mail met uw naam, post- en e-mailadres naar ann.venneman@deburen.eu . Laat ook weten of u kandidaat-koper bent voor het bed van Elsschot.

En vanaf 5 oktober ligt het luisterboek Zot van Elsschot in de boekhandel. Een uitgave van Rubinstein, Amsterdam.