Agenda

Zesde editie North Sea Poetry Festival

De zesde editie van North Sea Poetry brengt een spraakmakend poëzieprogramma op een ongewone plek: zwembad De Witte Brug in Castricum. Dichters die zich hier zullen vertonen zijn Menno Wigman, Maud Vanhauwaert, Joost Oomen, Jan Boerstoel, Daniël Vis en Delphine Lecompte (genomineerde VSB Poëzieprijs 2017).

North Sea Poetry is een buiten de lijntjes tredend poëzie-evenement, theatraal en ontregelend. Zeg dada, punk, Monty Python en De Maximalen. De dingen moeten anders. Dus treden bij North Sea Poetry Nederlandse en Vlaamse dichters op die een zaal kunnen veroveren, vermaken of verbijsteren. Af en toe loopt er een poëtisch entertainer door het beeld, want te gewoon mag het niet worden.

DIE WEISSE BRÜCKE
Poëzie brengen op plekken waar je haar niet verwacht. Ook dat is North Sea Poetry. Daarom is de zesde editie in zwembad   In het Duits: Die Weisse Brücke. Dat klinkt als een kunststroming. Overigens hoeven de bezoekers niet het water in. De stoelen staan langs het bad. Één uitzondering: er liggen, voor wie durft, opblaasstoelen in het water (de vip-plaatsen!).

PARTY
Aan het begin van het nieuwe jaar zet North Sea Poetry stevig in. Something better change. Hoog tijd voor meer poëzie in ons leven. Om dat gevoel kracht bij te zetten, is er na de show geen nazit maar een afterparty: onder aanvuring van het dichters-dj-collectief Team KTW (Dennis Gaens, Daan Doesborgh en Joost Oomen). Aan gemakkelijk uit & thuis is eveneens gedacht. Bij voldoende belangstelling laat North Sea Poetry een speciale poëziebus rijden van Utrecht via Amsterdam naar het zwembad. Na afloop wordt iedereen weer thuisgebracht. Meer informatie en tickets:

www.northseapoetry.nl.

 

 

14 januari 2017
Aanvang: www.northseapoetry.nl.
De witte Brug
Castricum