Zadie Smith Engelse schrijfster van korte verhalen en romans

Zadie Smith, schrijfster van essays, korte verhalen en romans, over de perfecte situatie om te kunnen schrijven. Haar nieuwste roman Swing Time, verscheen onlangs bij Prometheus.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
Zomercolumn door Inge Meijer

Chinese verhalen

Zomercolumn door Inge Meijer

Elk jaar weer die lijstjes met laatste 'dingen doen' voor de vakantie. Laatste dingen waarvan er nooit één ding echt het laatste is, er is altijd nóg een laatste. Ik ben van de lijstjes. Mijn lief verzorgt de kampeerspullen waarvan er elk jaar wel iets ontbreekt, dus dat geeft al gedoe. Als de lijstjes zijn afgewerkt, boeken gesorteerd op 'wel mee' - 'niet mee', rollen we na een glas wijn in bed. Na een onwezenlijke slaap, staan we in alle vroegte op en 'hup' in de auto, die altijd voller bepakt is dan we dachen. Waarna Mijn lief elk jaar, voor de zekerheid, en net voor we de snelweg opdraaien, nog even de check uitvoert van 'paspoort, deur op slot, gas uit'? Wat in mij de twijfels doet losbreken maar waarop ik altijd zeg: "Ja, hoor." Om bij de eerste de beste stopplaats (en Mijn lief uit beeld), snel de inhoud van mijn tas om te keren en 'ja', ik heb mijn paspoort.

Lees meer