Winnie de Poeh keert na tachtig jaar terug

Winnie de Poeh, de aandoenlijke beer uit de verhalen van A.A. Milne, keert terug. In oktober komt er een officieel vervolg op de beroemde boeken over Poeh.

Generaties lezers hebben zich aan het einde van Het huis in het Poeh-hoekje – het vervolg op Winnie de Poeh – afgevraagd hoe het verder ging met Christoffer Robin en zijn beer. Op 5 oktober 2009 zullen zij het eindelijk weten. Dan verschijnt wereldwijd het officiële vervolg Terug naar het Honderd-Bunders-Bos (The Return to the Hunderd Acre Wood) naar de plek waar de oorspronkelijke verhalen zich afspelen. Het nieuwe verhaal zal in het Engels uitgegeven worden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De Nederlandse versie verschijnt bij Van Goor.

Micheal Brown van de Trustees of the Pooh Properties zegt: ‘Wij hebben jarenlang gehoopt dat we op een dag een vervolg konden uitbrengen dat recht doet aan de originele Winnie de Poeh-verhalen. Deze verhalen behoren tot de grootste klassiekers ter wereld, maar wij geloven dat auteur David Benedictus en illustrator Mark Burgess erin zijn geslaagd om de nieuwe verhalen met dezelfde kwaliteit en originaliteit vast te leggen als Milne en Shepherd. Wij hopen dat de miljoenen Winnie de Poeh-fans en lezers over de hele wereld deze nieuwe verhalen zullen omarmen alsof ze van Milne zelf zijn gekomen.’

Auteur David Benedictus produceerde in Engeland de audiobewerkingen van Winnie de Poeh, met stemmen van Dame Judi Dench, Stephen Fry en Jane Horrocks. Zijn roman werd verfilmd door Francis Ford Coppola. Hij had daarnaast verschillende posities bij de Britse mediastations Channel 4 en BBC.
Mark Burgess heeft vele kinderboeken geïllustreerd, waaronder Postman Pat (Pieter Post) en Winnie de Poeh. Hij ontwerpt wenskaarten, websites en animatiefilms.

De oorspronkelijke verhalen werden geïllusteerd door E.H. Shepard. Later kreeg Walt Disney bepaalde rechten op het figuurtje in handen en de Walt Disney-tekenaars creëerden een eigen versie van Winnie de Poeh. De nieuwe verhalen zullen geschreven worden in de geest van A. A. Milne.

Winnie de Poeh werd voor het eerst gepubliceerd in 1926 en is wereldwijd verkrijgbaar in 50 talen. Naar verwachting zal ook Terug naar het Honderd-Bunders-Bos in 50 talen worden uitgegeven. Winnie de Poeh en Het huis in het Poeh-hoekje zijn in Nederland vertaald door Mies Bouhuys, die in de zomer van 2008 overleed. Terug naar het Honderd-Bunders-Bos zal worden vertaald door Netty Kruithof.

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

14 september 2018

Een meer van wanhoop

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer