Voor niets gaat de zon op… participeren in Literair Nederland

Participatie in plaats van verzorging, dat is de kortste samenvatting van de huidige landspolitiek, Literair Nederland sluit zich daar graag bij aan. We doen immers al jaren geen beroep op welke subsidieregeling ook, maar Literair Nederland kost jaarlijks wel ongeveer € 4.000  aan hosting, postzegels, administratiekosten…

Voor dat geld versturen we jaarlijks 50 nieuwsbrieven naar 7.000 mensen, plaatsen we rond de 250 recensies per jaar en verzorgen we literair nieuws van talloze organisaties.

Daar kunnen we uw steun bij gebruiken. Op deze pagina ziet u hoe u ons precies kunt steunen. Tachtig bijdragen van € 50,-  of 800 van € 5,- euro helpen ons alweer een jaar voort.

Bent u een lezer van onze nieuwsbrief, een organisatie die met enige regelmaat nieuws geplaatst ziet, een bezoeker van de site en kunt u een bedrag missen? Steun ons!

Recent

18 april 2018

Tja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer